Гарбузова паска

Гарбузова паскаГарбузова паска
Надзвичайно гарна гарбузова паска насиченого помаранчевого кольору без штучних барвників, ароматна й пухка — спробуйте та подаруйте рідним сонячного настрою! Простий рецепт приготування паски з гарбуза до Великодня.

Інгредієнти

  • 3/4 скл. молока
  • 20 г дріжджів
  • 0,5 ч. л. солі
  • 4 ч. л. цукру
  • 100 г масла
  • 1 скл. гарбузового пюре
  • 4-5 скл. муки

Рецепт приготування гарбузової паски:

Спочатку готуємо гарбузове пюре: обібраний від шкірки та насіння гарбуз порізати невеликими шматочками, скласти в каструлю та залити водою так, щоб трохи накрила шматочки.

Кип’ятити 10 хв., воду повністю відцідити, а гарбуз подрібнити блендером до утворення пюре подібної маси.

Змішати тепле молоко, дріжджі та цукор, залишити на 20 хвилин, потім додати тепле пюре, розтоплене масло, сіль, просіяну муку і замісити м’яке еластичне тісто.

Залишити в теплому місці, допоки тісто не збільшиться удвічі в об’ємі. Сформувати пасочки, розкласти у форми, дати підійти у них ще 20 – 30 хв. та пекти до готовності.

Порада
Гарбузове пюре для паски можна приготувати заздалегідь – у гарбузовий сезон та порційно заморозити.

Приємного смаку!
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ