» » Традиційна паска

Традиційна паска

Традиційна паскаТрадиційна паска
Традиційна паска своїми руками - це родинне єднання. Рецепт цієї паски є універсальним. На основі цього тіста можна пекти паски з різними додатками: маком, цукатами, морквяним пюре...
Тісто цієї паски містить мало цукру, тож її можна подавати до великоднього столу і замість хліба. А хто бажає спекти солодку паску, то може додати цукру більше. Але пам'ятайте, що надто солодке тісто не так добре підростає, і паска може вийти не такою пухкою.

Інгредієнти

  • 1,2 кг борошна
  • 400 мл молока
  • 100 г дріжджів
  • 250 г цукру
  • 8 яєць
  • 1/2 ч. л. солі
  • лимон разом із цедрою
  • 200 г маргарину (або масла)
  • 100 г родзинок
Із цих складників вийде 6 пасок об'ємом 1 літр. Проте прийнято пекти великі та маленькі паски: для кошика господині, дітей і онуків. Паски печуть, як подарунки близьким. А неодружені дівчата і парубки повинні скуштувати 12 пасок упродовж свят.

Найгарнішу паску освячують, а одну тримають цілий тиждень аж до Провідної неділі.

Рецепт приготування традиційної паски:


1. Тісто замішуємо безопарним способом. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор, сіль, додаємо частинами борошно, яйця, тертий разом із цедрою лимон (попередньо витриманий у киплячій воді 10 хв.). Добре вимішуємо, наприкінці докладаємо розтоплений маргарин, родзинки (попередньо вимиті та просушені). Тісто є добре вимішаним, якщо вже стає еластичним і добре відлипає від посудини, у якій місимо, та від рук.

2. Залишаємо тісто підрости на 2 — З години. Далі набираємо тісто кулею на 1/3 від об'єму форми, щоб потім не докладати.

3. Форми змащуємо м'яким маргарином і посипаємо борошном. Накладаємо тісто.

Традиційна паска


4. Можна використати паперові форми. Вони дуже зручні, бо у них можна і пекти, і потім зберігати паски. Проте ставлячи у духовку, потрібно дуже обережно поводитись, щоб форми не торкалися одна одної і не деформувалися.

Традиційна паска


5. Залишаємо тісто у формах підрости, змащуємо яйцем.

Традиційна паска


6. Ставимо паски в добре розігріту духовку. Печемо при температурі 230 — 250 градусів приблизно 40 хв.

Традиційна паска


Поради:
• Родзинки не замочуємо, тоді вони не будуть розриватися під час замішування тіста.
• Якщо борошно "пливе", додаємо до тіста 1 мг аскорбінової кислоти(продають в аптеках в ампулах).
• Температура і час випікання залежать від ємності форми. Що більші форми, то нижча температура і довший час випікання.

Приємного смаку!
Джерело Рецепти господині 2014'03(1)СВ

Схожі рецепти

Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска. Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2
Сирна паска зі згущеним молоком
Дуже смачна сирна паска з карамельним смаком урізноманітнить розмаїття пасок до Великодня. Легка в приготуванні сирна паска зі згущеним молоком без випікання рецепт з покроковим описом.
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.
Гарбузова паска
Надзвичайно гарна гарбузова паска насиченого помаранчевого кольору без штучних барвників, ароматна й пухка — спробуйте та подаруйте рідним сонячного настрою! Простий рецепт приготування паски з гарбуза до Великодня.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору