» » Ідеальна паска, рецепт приготування

Ідеальна паска, рецепт приготування

Ідеальна паскаІдеальна паска
Пишна, ароматна, м'яка і смачна паска - головний символ Світлого Воскресіння і головне ласощі для дітей і дорослих. Щоб паски вдалися на славу, скористайтеся нашими підказками - саме ці тонкощі гарантують успіх випічці.
Для випічки паски традиційно використовують високі вузькі форми з металу, що не пригоряє. Якщо ви в своїй формі не впевнені, викладіть на дно кружальце з промасленого пергаменту. Можна використовувати силіконові форми. Але найпростіший і ошатний варіант - паперові форми.

Підготуйте робочу поверхню, прилади та продукти.
Масло, молоко і яйця слід брати домашні, кращої якості. Дріжджі беріть найсвіжіші, з позначкою «Хлібопекарські» або «Для випічки». Живих дріжджів потрібно в 3 рази ніж сухих - якщо не знайшли одні, міняйте іншими в пропорції.
Борошно беріть вищого ґатунку. Просійте її, висипте на блюдо і підсушити в теплому приміщенні.
З інструментів потрібні будуть сито, велика каструля, в якій буде підходити тісто, чисті білі рушники, форми для пасок, пергаментний папір.

Паска рецепт приготування
1. Яйця для паски використовують як цілком, так і розділяючи на білки і жовтки. Якщо за рецептом тіста потрібні яйця цілком, заздалегідь вийміть їх з холодильника, щоб вони були кімнатної температури (так краще для випічки).

Ідеальна паска, рецепт приготування


Якщо ж яйця потрібно розділяти, дістаньте з холодильника, акуратно відокремте білки від жовтків і білки поверніть в холодильник, а жовтки залиште зігріватися на кухні: жовтки краще розітруться з цукром, якщо вони теплі, а білки дадуть більш пишну піну і, як наслідок, зроблять тісто більш повітряним, якщо збивати їх охолодженими, усипавши дрібку солі.

2. Дуже важливий етап при випічці паски - це заміс. Саме тому, як ви будете місити тісто, залежить смак і текстура паски. Місіть тісто обома руками, намагаючись не підсипати занадто багато борошна: завдяки силі тиску і тепла рук воно візьме рівно стільки борошна, скільки потрібно.

Ідеальна паска, рецепт приготування


І тим не менше орієнтуйтеся на свої відчуття: борошно навіть одного і того ж виробника буде вести себе по-різному через різних умов зберігання, температури і вологості на вашій кухні. Місіть, збагачуючи тісто киснем: не тисніть на нього, руйнуючи бульбашки повітря, а тягніть вгору і акуратно складайте.

3. Після вистоювання тісто збагачують смаковими та ароматичними добавками: цукатами, родзинками, сухофруктами, запашним алкоголем і прянощами. Найпоширеніші прянощі для пасок - ваніль або ванільний цукор, кориця, гвоздика, шафран (точніше, його настоянка на ложці горілки), цедра цитрусів.

Ідеальна паска, рецепт приготування


Прянощі беріть ретельно висушені і як можна дрібніше розмолоті. Також ретельно висушуйте горіхи - фісташки, волоські, лісові, мигдаль.

Сухофрукти і цукати вимочуйте в алкоголі, але перед закладкою тесту висушіть і тонко паніруйте в борошні - тоді вони поширяться по всьому тесту рівномірно.

4. Готове тісто розділити на порційні шматочки під розмір форми. Чим менше в тесті компонентів, тим активніше вона буде підніматися, так що не варто занадто заповнювати форму - достатньо, щоб тісто займало третину її обсягу (за наявності великої кількості цукатів і горіхів в тесті - половину або трохи більше обсягу форми).

Ідеальна паска, рецепт приготування


Дайте тісту підійти у формах - накрийте їх рушником і залиште на 20-30 хвилин. Потім змастіть жовтком (молоком, міцним солодким чаєм, присипте корицею - як більше любите) і ставте в попередньо розігріту духовку.

ДЛЯ ВИПІЧКИ ПАСКИ традиційно відводилося два дні: або Чистий четвер, або суботу перед святим Воскресінням. До того як господиня візьметься за тісто для паски, вона повинна навести ідеальний порядок і в будинку, і у власній душі, простивши образи і думаючи про хороше. Щоб паска була пишною, при роботі з тестом виключіть найменший протяг і шум: чи не відкривайте кватирку, не підвищуйте голос на домашніх, що не включайте гучну музику.

Приємного смаку!
Джерело Теленеделя. №126 2015

Схожі рецепти

Паска «Ніжна»
Паска «Ніжна» рецепт з фото. Ця паска має повітряне та ніжне тісто, приємний ніжно-жовтий колір. Смачна паска до Великодня покроковий рецепт та поради.
Рецепти пасок на Великдень
Паски до Великодня - головна страва на пасхальному столі. Адже саме з неї і починається застілля. Тому ми зібрали найсмачніші рецепти пасок - сирна, фруктова, шоколадна та інші - від такої страви буде в захваті кожен.
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.
Традиційна паска
Традиційна паска своїми руками - це родинне єднання. Рецепт цієї паски є універсальним. На основі цього тіста можна пекти паски з різними додатками: маком, цукатами, морквяним пюре... Тісто цієї паски містить мало цукру, тож її можна подавати до великоднього столу і замість хліба. А хто бажає
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору