» » Пляцок «Горіхова скриня»

Пляцок «Горіхова скриня»

Пляцок «Горіхова скриня»Пляцок «Горіхова скриня»
Смачний пляцок з горіховим прошарком та яблучно-горіховими коржами, рецепт з фото. А ще він дуже гарно виглядає у розрізі, бо справді нагадує чарівну скриньку з різдвяними подарунками. Солодка випічка на Різдво та свята.

Інгредієнти

  • На 1 корж:
  • 400 г вареного згущеного молока
  • 180 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 ч. л. соди
  • 100 мл олив
  • 150 г горіхів
  • 3 яйця.
  • Крем:
  • 250 г масла
  • 2 скл. горіхів
  • 150 мл молока
  • 1 ст. л. розчинної кави
  • 5 ст. л. цукрової пудри
  • 4 ст. л. цукру.
  • Глазур:
  • 100 г гіркого шоколаду
  • 10 мл олії без запаху.

Рецепт приготування


1. Робимо коржі. Для одного коржа яйця збити з цукром на пухку масу.

Пляцок «Горіхова скриня»


2. Докласти олію і згущене молоко. Ще раз збити. Додати соду, загашену оцтом.

Пляцок «Горіхова скриня»


3. Ретельно вимішати. Вмішати просіяне борошно та горіхи.

Пляцок «Горіхова скриня»


4. Викласти тісто у квадратну форму 20x20 см, вистелену кулінарним папером. Зверху в тісто втиснути тонкі скибки обібраного яблука. Випікати приблизно 35 — 40 хв. при температурі 180 градусів. Таких коржів треба спекти два.

Пляцок «Горіхова скриня»


Для крему молоко з'єднати з цукром і розчинною кавою.

Довести до кипіння і всипати подрібнені на крихту горіхи (дрібнити треба за допомогою блендера чи кухонного комбайна). Поварити 2 — 3 хв. та вистудити. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою, аби стало пухким, і частинами вмішати в горіхову масу.

Збити все на малих обертах міксера. Коржі перемастити кремом. Зверху залити шоколадною глазур'ю і прикрасити половинками горіхів.

Порада
Яблука слід вибирати кисло-солодкі.
Обов'язково яблука треба обібрати й порізати на тоненькі скибки. Для гарного зрізу намагайтеся ці скибки вкладати у тісто рівномірно і перпендикулярно донизу.

Приємного смаку!
Готувала Леся Кравецька
Джерело Рецепти господині 2014'12

Схожі рецепти

Пляцок з сирним кремом
Пляцок з сирним заварним кремом - смачна домашня випічка до кави. Цей пляцок виходить дуже ніжним та легким, завдяки саме сирному крему, дивіться рецепт приготування з фото.
Пляцок «Вишнева фантазія»
Пляцок «Вишнева фантазія» смачний десерт на святковий стіл та на кожен день. Оригінальний та незвичний пляцок з вишнями та маком - смачна випічка присутня на кожному святковому столі в Західній Україні. Сьогодні ділюся з вами рецептом з фото пляцка «Вишнева фантазія».
Горіхово-яблучний пляцок
Горіхово-яблучний пляцок рецепт приготування з покроковим фото. Смачні пляцки Західної України дуже мені подобаються, тому вирішила приготувати цей пляцок з горіхово-яблучним смаком. Смачна домашня випічка на свята та на кожен день.
Пляцок «Снікерс»
Пляцок Снікерс новий рецепт з фото смачної української випічки. Пляцки Західної України - це смачна випічка яка випікається у квадратній формі і нагадує щось середнє між тортом та тістечком. Пляцок Снікерс приготувати легко за допомогою наших покрокових фото та порад. Смачний пляцок на смак нагадує
Пляцок «Вишневий»
Пляцок вишневий рецепт приготування з покроковим описом. Ділюся рецептом одного з улюблених пляцків нашої родини, який ми печемо ось уже кілька років на свята. Вишневий пляцок має яскравий, багатобарвний зріз.
Сирні кекси з секретом
Сирні кекси з ізюмом і з вишнею виходять ароматними та смачними. Чудовий десерт до чаю або кави - сирні кекси з секретом. Дізнайтеся як приготувати сирні кекси, рецепт з фото.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору