Пляцок «Горіхова скриня»

Пляцок «Горіхова скриня»Пляцок «Горіхова скриня»
Смачний пляцок з горіховим прошарком та яблучно-горіховими коржами, рецепт з фото. А ще він дуже гарно виглядає у розрізі, бо справді нагадує чарівну скриньку з різдвяними подарунками. Солодка випічка на Різдво та свята.

Інгредієнти

  • На 1 корж:
  • 400 г вареного згущеного молока
  • 180 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 ч. л. соди
  • 100 мл олив
  • 150 г горіхів
  • 3 яйця.
  • Крем:
  • 250 г масла
  • 2 скл. горіхів
  • 150 мл молока
  • 1 ст. л. розчинної кави
  • 5 ст. л. цукрової пудри
  • 4 ст. л. цукру.
  • Глазур:
  • 100 г гіркого шоколаду
  • 10 мл олії без запаху.

Рецепт приготування

1. Робимо коржі. Для одного коржа яйця збити з цукром на пухку масу.

Пляцок «Горіхова скриня»

2. Докласти олію і згущене молоко. Ще раз збити. Додати соду, загашену оцтом.

Пляцок «Горіхова скриня»

3. Ретельно вимішати. Вмішати просіяне борошно та горіхи.

Пляцок «Горіхова скриня»

4. Викласти тісто у квадратну форму 20×20 см, вистелену кулінарним папером. Зверху в тісто втиснути тонкі скибки обібраного яблука. Випікати приблизно 35 — 40 хв. при температурі 180 градусів. Таких коржів треба спекти два.

Пляцок «Горіхова скриня»

Для крему молоко з’єднати з цукром і розчинною кавою.

Довести до кипіння і всипати подрібнені на крихту горіхи (дрібнити треба за допомогою блендера чи кухонного комбайна). Поварити 2 — 3 хв. та вистудити. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою, аби стало пухким, і частинами вмішати в горіхову масу.

Збити все на малих обертах міксера. Коржі перемастити кремом. Зверху залити шоколадною глазур’ю і прикрасити половинками горіхів.

Порада
Яблука слід вибирати кисло-солодкі.
Обов’язково яблука треба обібрати й порізати на тоненькі скибки. Для гарного зрізу намагайтеся ці скибки вкладати у тісто рівномірно і перпендикулярно донизу.

Приємного смаку!
Готувала Леся Кравецька
Джерело Рецепти господині 2014’12