Вишневий пиріг

Вишневий пирігВишневий пиріг
Вишневий пиріг – домашня випічка до чаю та кави. Рецепт соковитого вишневого пирога, апетитного десерту. Дізнайтесь як готувати смачний десерт за нашим покроковим описом з фото.

Інгредієнти

  • 200 г борошно
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 800 г вишень без кісточок
  • 100 г цукрової пудри

Рецепт приготування пирога із вишнями:

Масло змішуємо до піни з 75 г цукру і по одному додаємо яєчні жовтки.

Вишневий пиріг

Яєчні білки збиваємо в піну з рештою цукру і, коли піна стає блискучою, обережно додаємо її до яєчних жовтків.

Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

Потім обережно змішуємо з досипаним через ситечко борошном.

Вишневий пиріг

Виливаємо на деко, застелене пергаментом.

Вишневий пиріг

Вишню посипаємо цукровою пудрою, злегка віджимаємо сік і викладаємо на тісто.

Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

Випікаємо до готовності на помірному вогні.

Вишневий пиріг

Коли вишневий пиріг готовий, на кілька хвилин залишаємо його охолоджуватися на деку.

Розрізаємо на прямокутні шматки, посипаємо цукром. Вишневий пиріг добре смакує в гарячому і холодному вигляді.

Вишневий пиріг

Приємного смаку!
Джерело Серія: Покрокова кулінарія. Десерти і випічка