Печиво «Горішки і грибочки»

Печиво «Горішки і грибочки»Печиво «Горішки і грибочки»

Смачне домашнє печиво – грибочки горішки печені за допомогою форми для випічки. Рецепт тіста для приготування печива горішки і грибочки. Печиво готуємо без начинки.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 125 г.
  • Масло вершкове (маргарин) 75 г.
  • Сметана 100 г.
  • Ванілін 1 г.
  • Сіль дрібка
  • Сода 1/4 ч. л.
  • Борошно 1-1,5 ст.

Рецепт приготування печива:

Збиваємо яйце з цукром і ваніліном. Масло(маргарин) розтоплюємо.

Додаємо до збитих яєць розтоплене масло (маргарин), сметану і все ретельно перемішуємо.

Додайте гашену оцтом соду і ще раз все добре перемішуємо. Додати сіль, борошно. Тісто місити руками не потрібно, так як воно по консистенції буде нагадувати густу сметану.

Форму для грибочків ставимо в закритому вигляді на вогонь, щоб вона розігрілась – спочатку з однієї сторони, а потім перевертаємо на іншу сторону.

Знімаємо форму з вогню відкриваємо, змащуємо олією. Чайною ложечкою накладаємо тісто у виїмки тільки з однієї сторони форми. Потім форму закриваємо і ставимо на середній вогонь.

Печемо з однієї сторони близько 4 хвилин, потім форму перевертаємо не відкриваючи і випікаємо ще 4 хвилини і виймаємо. Потім знову змащуємо форму олією і накладаємо тісто.

Гарне і смачне печиво обов’язково сподобається дітям.

Горішки і грибочки

Приємного смаку!