Пиріг «Зебра»

Пиріг «Зебра»Пиріг «Зебра»
Дуже простий рецепт приготування пирога «Зебра», який буде смакувати вам до чаю та різних солодких напоїв. Цей смачний пиріг придбав свою назву «Зебра», тому що тісто заливається шарами і виходить красивий малюнок пирога, а смак просто чудовий. Легкий рецепт пирога в домашніх умовах – смачна випічка.

Інгредієнти

  • Маргарин 250 г.
  • Сметана 200 г.
  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 1,5 склянки
  • Сода 1 ч. л. без гірки
  • Борошно 3 склянки
  • Какао 1,5 ст. л.

Рецепт приготування пирога:

Маргарин розтерти з цукром, поступово додаючи яйця все добре розмішати. Потім добавити сметану, соду і борошно, ретельно все вимішати і розділити тісто на дві частини.

Пиріг «Зебра»

Одну залишити білою, а в другу добавити какао.

Пиріг «Зебра»

Змазати форму для випікання олією і обсипати борошном. Потім по черзі викладати ложку білого тіста, ложку коричневого.
Викладати тісто необхідно тільки на середину форми.

Пиріг «Зебра»

Випікати до готовності при температурі 200 °С. Перевірити готовність можливо за допомогою зубочистки. Якщо зубочистка залишилась чистою, без рідкого тіста – пиріг готовий.

Пиріг «Зебра»

Пиріг «Зебра»

Для помадки необхідно взяти 0,5 склянки цукру, 5 ч. л. какао, 7 ст. л. молока, поставити варитися на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, потім добавити 40 грамів масла і вирити ще 5 хвилин. Змажте пиріг помадкою та залиште щоб вихолонув, поставте у холодильник.

Пиріг «Зебра»

Приблизно через годинку можна пиріг «Зебра» подавати до столу!

Пиріг «Зебра»

Приємного смаку!