Пампушки до червоного борщу

Пампушки до червоного борщуПампушки до червоного борщу
Пампушки до борщу – традиційна українська страва. Пампушки з часником особливо смакують до червоного борщу. Дізнайтеся як готувати смачні пампушки, рецепт з фото. Покроковий рецепт приготування ароматних пампушок до борщу.

Інгредієнти

  • Тісто:
  • Борошно 3 склянки
  • Вода 1 склянка
  • Сіль 1 ч. л.
  • Олія 3 ст. л.
  • Дріжджі (сухі) 3 ч. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Заливка:
  • Олія 2 ст. л.
  • Вода 2 ст. л.
  • Часник 2 зубці
  • Дрібно порубана петрушка

Рецепт приготування пампушок:

Розвести у воді мед добавити туди дріжджі і добре розмішати. Насипати у миску половину борошна, попередньо його просіявши, добавити туди олію, сіль, воду з медом і дріжджами. Перемішати усе.

Пампушки до червоного борщу

Пампушки до червоного борщу

Поступово додаючи борошно, замісити тісто і залишити його на 15 хвилин в теплому місці, прикривши зверху миску рушником, щоб підійшло.

Пампушки до червоного борщу

Змазавши руки олією сформувати з тіста кульки і покласти на форму для запікання. Залишити пампушки підійматися на 40 хвилин. Потім змазати їх зверху збитим яйцем і поставити випікатися у попередньо розігріту до 200 °С духовку випікатися.

Пампушки до червоного борщу

Для заливки змішати олію, воду і мілко подрібнену петрушку.

Пампушки до червоного борщу

Коли пампушки почнуть зарум’янюватися зверху дістати їх із духовки, полити зверху заливкою і знову поставити у духовку допікатися.

Пампушки до червоного борщу

Подавати пампушки гарячими до червоного українського борщу.

Пампушки до червоного борщу

Приємного смаку!