Солона Італійська паска

солона паска

Сьогодні приготуємо паску за новим рецептом, дуже ароматну на незвичну – солона італійська паска. Випічка нагадує за смаком смачний хліб чи ароматну піцу з приправами та оливками – дуже незвично та смачно.

Інгредієнти

Борошно 500 г.
Свіжі дріжджі 30 г (або сухі 10 г.)
Яйця 2 шт.
Цукор 50 г.
Сіль 1 ч. л.
Вершкове масло 100 г.
Вершки 10% 200 г.
Оливки 100 г.
Приправа 2 ч. л.
Розмір форми для випічки 13 х 9 см

Солона паска по-італійськи – рецепт з фото

Готуємо паску швидким безопарним способом. Покладіть в миску свіжі дріжджі, досипаємо цукор, сіль, теплі вершки – все ретельно перемішати.

солона паска рецепт

Поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо, трохи борошна залишити. Додаємо яйця і розтоплене вершкове масло – перемішуємо.

солона паска рецепт

Спеції додавати за смаком – це може бути суміш різних трав, томатів, перців.

солона паска рецепт

Продовжуємо додавати борошно і перемішувати.

Готове тісто накрити в мисці харчовою плівкою і залишити на 1,5 години в теплому місці.

солона паска рецепт

Мілко порізати оливки і додати в тісто. Вимішуємо тісто 5-7 хвилин, якщо потрібно то додайте ще борошна. Тісто виходить м’яке і зовсім трохи прилипає до рук.

солона паска рецептсолона паска рецепт

Далі тісто поділити на 2 рівні частини і покласти у форми для випічки (форми змазувати непотрібно).

Накрити форми з тістом і залишити у теплому місці на 40-50 хвилин.

солона паска рецептсолона паска рецепт

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 30-40 хвилин. Готовність паски можна перевірити дерев’яною шпажкою.

солона паска рецепт

Паски у формі залишити до повного охолодження. За бажанням охолодженні паски можна прикрасити густою сметаною і подавати до столу!

солона паска рецептсолона паска рецептсолона паска рецепт

Приємного смаку!