Паска до Великодня

паска до Великодня

Великодня паска – найсмачніша та здобна! Як спекти смачну паску до Великодня? За цим рецептом використовується мінімальна кількість дріжджів, що робить паску більш ароматною, з ніжною м’якотю та з чарівним смаком! Паска довго не черствіє і зберігає смак свіжої домашньої випічки.

Інгредієнти

Інгредієнти на 4 паски (9 см х 9 см)
Борошно 500 г.
Жовток 4 шт.
Вершкове масло 150 г.
Молоко 150 мл.
Сухі дріжджі 6 г. або свіжі – 18-20 г.
Цукор 100 г.
Ванільний цукор 8 г.
Мед 50 г.
Сіль 2 г.
Родзинки, цукати 140 г.

Паска до Великодня: рецепт приготування з фото

Змішати 6 г. сухих дріжджів, тепле молоко, 5-6 ст. л. просіяного борошна. Все добре перемішати. Накрити рушником миску і залишити на 30 хвилин в теплому місці.

паска рецепт з фото

Порізати цукати невеликими кубиками. Родзинки та порізані цукати залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин.

Жовтки з’єднати з 2 г солі, ванільним цукром, медом, звичайним цукром. Все збити вінчиком.

паска рецепт з фотоОпара вже збільшилася в об’ємі, тепер в неї треба ввести жовтки з цукром. Ретельно перемішати все разом. Додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто.

паска рецепт з фото

Коли тісто стає вже густим додавати поступово по столовій ложці розм’якшене вершкове масло. По черзі додаємо борошно і вершкове масло в тісто.

паска рецепт з фото

Продовжуємо вимішувати тісто до однорідної консистенції, воно не повинно прилипати до рук.

паска рецепт з фото

Коли тісто готове покласти його в глибоку миску і накрити харчовою плівкою або рушником, залишити в теплому місці.

паска рецепт з фото

Родзинки і цукати дістати з води і покласти на паперовий рушник, щоб забрати зайву вологу.

паска рецепт з фото

Через 1 годину тісто руками розім’яти у прямокутник і додати родзинки з цукатами. Ретельно перемішуємо тісто.

Тісто знову накриваємо і ще залишаємо на 2 години в теплому місці.

паска рецепт з фото

паска рецепт з фото

Через дві години тісто збільшилося в об’ємі приблизно в 2 рази. Якщо ви хочете щоб тісто піднімалося більше, потрібно додати подвійну кількість дріжджів.

Тісто розділити на 4 частини і кладемо у форми для випічки – воно займе 1/3 частину форми. Форми змазувати непотрібно, тому що в тісті достатньо вершкового масла.

паска рецепт з фото

Форми з тістом накриваємо і залишаємо на 30 хвилин. Якщо ви бажаєте паску з шапочкою то заповнюйте форму наполовину.

паска рецепт з фото

Поставити паски в духовку і випікати при температурі 190 градусів впродовж 35 хвилин.

паска рецепт з фото

Коли паски охолонуть помазати глазур’ю та посипати кондитерською посипкою.

паска рецепт з фотопаска рецепт з фото

Читайте також: Рецепт глазурі з фото.

паска рецепт з фото

Приємного смаку!