Пиріжки з маком

Пиріжки з макомПиріжки з маком
Пиріжки з маком – смачна ароматна випічка. Соковита начинка з маку робить пиріжки надзвичайно смачними. Як спекти дріжджові пиріжки з маком? Дізнайтеся простий рецепт з фото приготування пиріжків з маком.

Інгредієнти

  • Дріжджі пресовані 1 пачка 100 г.
  • Молоко 1 л.
  • Яйця 10 шт.
  • Цукор 0,5 кг.
  • Маргарин 1 пачка 250 г.
  • Борошно близько 2 кг.
  • Олія 3 ст. л.
  • Дрібка солі

Рецепт приготування пиріжків:

Сьогодні я готувала четверту частину рецепту для пиріжків (всі інгредієнти ділила на чотири частини).

Налийте в стакан трішки теплої води, додайте 1ч. л. цукру, розмішайте до повного розчинення цукру, додайте подрібнені дріжджі і залиште на деякий час, щоб підійшли.

Пиріжки з маком

Пиріжки з маком

Пиріжки з маком

Яйця збийте з цукром.

Пиріжки з маком

Насипте у миску трішки борошна. Додайте дріжджі, маргарин, яйця з цукром, олію, дрібку солі. Поступово додаючи борошно замісіть тісто.

Пиріжки з маком

По консистенції воно має бути м’яким і добре відставати від рук.

Пиріжки з маком

Накрийте миску з тістом і поставте в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто добре підійшло.

Пиріжки з маком

Потім з тіста зробіть невеликі кульки. З цих кульок виліпіть пиріжки.

Пиріжки з маком

Начинка для пиріжків може бути різноманітною – повидло, свіжі фрукти, порізані шматочками, а може бути і макова начинка.

Пиріжки з маком

Як приготувати макову начинку рецепт з фото.

Викладіть зліплені пиріжки на деко і залиште на деякий час, щоб підійшли. Змажте зверху пиріжки збитим яйцем і ставте у попередньо нагріту духовку до 200 °С випікатися до рум’яної скоринки.

Пиріжки з маком

Приємного смаку!