Пиріжки з маком – смачна ароматна випічка. Соковита начинка з маку робить пиріжки надзвичайно смачними. Як спекти дріжджові пиріжки з маком? Дізнайтеся простий рецепт з фото приготування пиріжків з маком.
Інгредієнти
- Дріжджі пресовані 1 пачка 100 г.
- Молоко 1 л.
- Яйця 10 шт.
- Цукор 0,5 кг.
- Маргарин 1 пачка 250 г.
- Борошно близько 2 кг.
- Олія 3 ст. л.
- Дрібка солі
Рецепт приготування пиріжків:
Сьогодні я готувала четверту частину рецепту для пиріжків (всі інгредієнти ділила на чотири частини).
Налийте в стакан трішки теплої води, додайте 1ч. л. цукру, розмішайте до повного розчинення цукру, додайте подрібнені дріжджі і залиште на деякий час, щоб підійшли.
Яйця збийте з цукром.
Насипте у миску трішки борошна. Додайте дріжджі, маргарин, яйця з цукром, олію, дрібку солі. Поступово додаючи борошно замісіть тісто.
По консистенції воно має бути м’яким і добре відставати від рук.
Накрийте миску з тістом і поставте в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто добре підійшло.
Потім з тіста зробіть невеликі кульки. З цих кульок виліпіть пиріжки.
Начинка для пиріжків може бути різноманітною – повидло, свіжі фрукти, порізані шматочками, а може бути і макова начинка.
Як приготувати макову начинку рецепт з фото.
Викладіть зліплені пиріжки на деко і залиште на деякий час, щоб підійшли. Змажте зверху пиріжки збитим яйцем і ставте у попередньо нагріту духовку до 200 °С випікатися до рум’яної скоринки.
Приємного смаку!