Ідеальна паска

ідеальна паска

Дуже смачна повітряна паска, в міру солодка – ідеальний варіант для Великодня. Рецепт приготування ідеальної паски. Прикрашати паску на власний розсуд глазур’ю і посипаємо різнокольоровою посипкою.

Інгредієнти

Яйця 5 шт.
Молоко 380 мл.
Вершкове масло 75 г.
Цукор 400 г.
Борошно 1,3 кг.
Олія 50 мл.
Ванільний цукор 10 г.
Пресовані дріжджі 50 г.
Сіль 0,5 ч. л.
Родзинки 100 г.

Ідеальна паска – рецепт приготування

Спочатку приготувати опару – налити в глибоку миску молоко, приблизно 100 г цукру, пів чайної ложки солі і 50 г подрібнених пресованих дріжджів.

опара

Все перемішуємо, щоб розчинилися дріжджі і ставимо в тепле місце приблизно на 30 хвилин.

Підготувати родзинки – залити окропом на 10 хвилин. Після чого родзинки викласти на паперовий рушник, щоб забрати надлишкову вологу.

родзинки

Починаємо замішувати тісто

Розбити в мисці 5 яєць, додати 10 г ванільного цукру і 300 грамів цукру, що залишився. Збити за допомогою міксера до пишної однорідної маси.

приготувати тісто

До отриманої маси додати 75 грам розтопленого вершкового масла, перемішуємо.

Додаємо до суміші готову опару і знову перемішуємо міксером.

Поступово додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Продовжуємо вимішувати тісто на столі посипаному борошном до однорідного стану, приблизно 10 хвилин.

приготувати тісто

Щоб повністю замісити тісто знадобилося 1,3 кг борошна.

В готове тісто додати в декілька етапів 50 г олії, вимішувати ще 2 хвилини.

приготувати тісто

В родзинки додати 1 ст. л. борошна, перемішати. Додати родзинки в тісто і вимішувати тісто до повної готовності.

приготувати тісто

Тісто покласти в миску посипану борошном, і залишаємо – тісто повинно збільшитися в 2-3 рази. Накрити миску рушником чи харчовою плівкою і поставити в тепле місце.

Коли тісто збільшиться в 2 рази, обім’яти його руками і декілька разів кинути об стіл, щоб вийшло повітря.

приготувати тісто

Знову покласти тісто в миску і залишити щоб підійшло.

Коли тісто підійшло другий раз, заповнити ним форми для випічки   від 1/3 до 1/2.

розподілити тісто по формах

Поставити форми з тістом в тепле місце, періодично змазувати верх тіста теплою водою, щоб воно не обвітрювалось.

Коли тісто збільшилося в 2 рази поставити форми в розігріту до 180 градусів духовку.

випікати паски

Випікати паски приблизно 30 хвилин все залежить від розмірів.

Готовність перевірити дерев’яною паличкою, вона повинна залишитись сухою.

паски

Готову паску залишити до повного охолодження. Прикрашаємо готові паски глазур’ю.

рецепт ідеальної паски рецепт ідеальної паски

Рецепт приготування глазурі

Рецепти пасок на Великодній стіл

Веселих свят!