» » Ідеальна паска

Ідеальна паска

ідеальна паска

Дуже смачна повітряна паска, в міру солодка - ідеальний варіант для Великодня. Рецепт приготування ідеальної паски. Прикрашати паску на власний розсуд глазур'ю і посипаємо різнокольоровою посипкою.

Інгредієнти

Яйця 5 шт.
Молоко 380 мл.
Вершкове масло 75 г.
Цукор 400 г.
Борошно 1,3 кг.
Олія 50 мл.
Ванільний цукор 10 г.
Пресовані дріжджі 50 г.
Сіль 0,5 ч. л.
Родзинки 100 г.

Ідеальна паска - рецепт приготування

Спочатку приготувати опару - налити в глибоку миску молоко, приблизно 100 г цукру, пів чайної ложки солі і 50 г подрібнених пресованих дріжджів.

опара

Все перемішуємо, щоб розчинилися дріжджі і ставимо в тепле місце приблизно на 30 хвилин.

Підготувати родзинки - залити окропом на 10 хвилин. Після чого родзинки викласти на паперовий рушник, щоб забрати надлишкову вологу.

родзинки

Починаємо замішувати тісто

Розбити в мисці 5 яєць, додати 10 г ванільного цукру і 300 грамів цукру, що залишився. Збити за допомогою міксера до пишної однорідної маси.

приготувати тісто

До отриманої маси додати 75 грам розтопленого вершкового масла, перемішуємо.

Додаємо до суміші готову опару і знову перемішуємо міксером.

Поступово додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Продовжуємо вимішувати тісто на столі посипаному борошном до однорідного стану, приблизно 10 хвилин.

приготувати тісто

Щоб повністю замісити тісто знадобилося 1,3 кг борошна.

В готове тісто додати в декілька етапів 50 г олії, вимішувати ще 2 хвилини.

приготувати тісто

В родзинки додати 1 ст. л. борошна, перемішати. Додати родзинки в тісто і вимішувати тісто до повної готовності.

приготувати тісто

Тісто покласти в миску посипану борошном, і залишаємо - тісто повинно збільшитися в 2-3 рази. Накрити миску рушником чи харчовою плівкою і поставити в тепле місце.

Коли тісто збільшиться в 2 рази, обім'яти його руками і декілька разів кинути об стіл, щоб вийшло повітря.

приготувати тісто

Знову покласти тісто в миску і залишити щоб підійшло.

Коли тісто підійшло другий раз, заповнити ним форми для випічки   від 1/3 до 1/2.

розподілити тісто по формах

Поставити форми з тістом в тепле місце, періодично змазувати верх тіста теплою водою, щоб воно не обвітрювалось.

Коли тісто збільшилося в 2 рази поставити форми в розігріту до 180 градусів духовку.

випікати паски

Випікати паски приблизно 30 хвилин все залежить від розмірів.

Готовність перевірити дерев'яною паличкою, вона повинна залишитись сухою.

паски

Готову паску залишити до повного охолодження. Прикрашаємо готові паски глазур'ю.

рецепт ідеальної паски рецепт ідеальної паски

Рецепт приготування глазурі

Рецепти пасок на Великодній стіл

Веселих свят!

Схожі рецепти

Паска «Лінива» без замішування
Рецепт паски без замішування. Паска «Лінива» займе мінімальну кількість вашого активного часу - тісто не треба вимішувати руками. Паска виходить смачною, ароматною завдяки поєднанню цедри лимона і ваніліну, середина волога, а не суха.
Вершкова паска «Ніжність»
Пухка і ніжна паска на вершках - ідеальний варіант для святкування Великодня. Паска Ніжність вам сподобається - не розкришується, добре зберігається і дуже смачна. Приготуйте Великодню випічку вдома.
Великодня паска
До вашої уваги дуже ніжна і смачна Великодня паска. Просто готувати, паски вийдуть повітряні, ароматні та дуже смачні. Легкий рецепт приготування паски до Великодня.
Смачна паска на яєчних жовтках
Найсмачніша паска на яєчних жовтках, яку я готую кожного року на Великдень - м'якенька, ніжна, не розкришується і дуже смачна. Готувати таку паску не складно, ви і ваші рідні залишитесь задоволені смаком паски. Рецепт приготування паски на жовтках з покроковими фото.
Паска «Смачна»
Смачна та ніжна паска, ви будете в захваті від такої випічки. До вашої уваги рецепт ніжної та смачної паски, яку приготувати досить просто і легко. Зовсім скоро Великдень тому спробуйте!
Заварна паска
Заварна паска виходить повітряна, пориста, запашна завдяки заварному тісті на молоці. Така смачна паска може зберігатись більше тижня, залишаючись свіжою та ароматною. Простий рецепт приготування Великодньої паски на заварному тісті, покрокові фото.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору