» » Паска «Лінива» без замішування

Паска «Лінива» без замішування

паска лінива

Рецепт паски без замішування. Паска «Лінива» займе мінімальну кількість вашого активного часу - тісто не треба вимішувати руками.

Паска виходить смачною, ароматною завдяки поєднанню цедри лимона і ваніліну, середина волога, а не суха.

Інгредієнти

Борошно 350-380 г.
Яйця 2 шт.
Молоко 150 мл.
Сухі дріжджі 7 г
Вершкове масло 100 г.
Ванільний цукор 1/4 ч. л.
Цукор 120 г.
Сіль 1/4 ч. л.
Цедра 1 лимону
Родзинки 150 г.

Паска Лінива без вимішування - рецепт з фото

Залити родзинки кип'ятком і залишити на 7-10 хвилин. Злити воду і викласти родзинки на паперовий рушник, щоб повністю просохли.

Залити родзинки кип'ятком

В тепле молоко додати сухі дріжджі, 1 ч. л. цукру, небагато борошна і добре перемішати. Залишити суміш на 10 хвилин для активізації дріжджів, повинна з'явитися шапочка з піни.

в молоко додати дріжджі в молоко додати дріжджі

Вершкове масло розтопити і коли воно охолоне додати яйця, сіль, цукор, ванільний цукор. Перемішуємо до однорідного стану. З'єднати разом молоко, яєчну суміш і цедру лимону, перемішати.

паска рецепт

Всипати борошно. Відразу не додавайте все борошно, орієнтуйтесь на консистенцію тіста, воно повинно бути подібне до густої сметани. Перемішуємо тісто ложкою.

тісто для паски

Готове тісто поставити в тепле місце на 2-2,5 години, щоб добре піднялося.

Тісто що підніметься перемішати ложкою і додати родзинки, змішуючи з тістом.

тісто для паски

Приготувати 4 форми для випічки пасок діаметром 9 см. Кожну форму заповнити на 1/3 частину по висоті (приблизно 230-245 г в кожну). Змочити ложку водою і розрівняти верх пасок у формі.

випікати паски в духовці

Накрити форми з тістом рушником і поставити у тепле місце на 1,5 години, поки вони не займуть весь обєм форми.

Змастити верх збитим жовтком і поставити випікатися у попередньо нагріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Готові паски повинні повністю охолонути, а потім їх можна прикрашати глазур'ю. Як зробити білкову глазур для паски?

випікати паски в духовці

Паска Лінива швидше черствіє тому рекомендуємо готувати ії напередодні Великодня, наприклад у суботу.

паска лінива без замішування

Веселої паски!

Схожі рецепти

Пляцок «Султан»
Пляцок «Султан» - смачний десерт з ніжними шоколадними бісквітами просоченими кавою, білкові коржі з горіхами та кокосом, все це змащене шоколадним кремом. Зверху пляцок покритий шоколадною глазур'ю. Пляцок «Султан» стане головною родзинкою на святковому столі.
Великодня паска
До вашої уваги дуже ніжна і смачна Великодня паска. Просто готувати, паски вийдуть повітряні, ароматні та дуже смачні. Легкий рецепт приготування паски до Великодня.
Смачна паска на яєчних жовтках
Найсмачніша паска на яєчних жовтках, яку я готую кожного року на Великдень - м'якенька, ніжна, не розкришується і дуже смачна. Готувати таку паску не складно, ви і ваші рідні залишитесь задоволені смаком паски. Рецепт приготування паски на жовтках з покроковими фото.
Паска на жовтках
Паска на жовтках, рецепт якої я взяла із старої книги, виходить пишна, м'яка та дуже смачна. Приготувати Великодню паску на жовтках досить легко, на вигляд паска всередині яскраво жовтого кольору, завдяки жовткам. З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте 2 невеликих паски розміром 10х12 см.
Паска «Смачна»
Смачна та ніжна паска, ви будете в захваті від такої випічки. До вашої уваги рецепт ніжної та смачної паски, яку приготувати досить просто і легко. Зовсім скоро Великдень тому спробуйте!
Великодня паска без вимішування
Не буває свята Пасхи без смачної паски. Пропоную приготувати цікавий рецепт Великодньої паски без замісу. Ця Великодня паска виходить пухка з ніжним смаком, чудовий рецепт, а головне не треба замішувати руками тісто. Але виготовлення паски Великодньої займе у вас чимало часу, та ви не пожалкуєте що

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору