Паска «Лінива» без замішування

паска лінива

Рецепт паски без замішування. Паска «Лінива» займе мінімальну кількість вашого активного часу – тісто не треба вимішувати руками.

Паска виходить смачною, ароматною завдяки поєднанню цедри лимона і ваніліну, середина волога, а не суха.

Інгредієнти

Борошно 350-380 г.
Яйця 2 шт.
Молоко 150 мл.
Сухі дріжджі 7 г
Вершкове масло 100 г.
Ванільний цукор 1/4 ч. л.
Цукор 120 г.
Сіль 1/4 ч. л.
Цедра 1 лимону
Родзинки 150 г.

Паска Лінива без вимішування – рецепт з фото

Залити родзинки кип’ятком і залишити на 7-10 хвилин. Злити воду і викласти родзинки на паперовий рушник, щоб повністю просохли.

Залити родзинки кип'ятком

В тепле молоко додати сухі дріжджі, 1 ч. л. цукру, небагато борошна і добре перемішати. Залишити суміш на 10 хвилин для активізації дріжджів, повинна з’явитися шапочка з піни.

в молоко додати дріжджі в молоко додати дріжджі

Вершкове масло розтопити і коли воно охолоне додати яйця, сіль, цукор, ванільний цукор. Перемішуємо до однорідного стану. З’єднати разом молоко, яєчну суміш і цедру лимону, перемішати.

паска рецепт

Всипати борошно. Відразу не додавайте все борошно, орієнтуйтесь на консистенцію тіста, воно повинно бути подібне до густої сметани. Перемішуємо тісто ложкою.

тісто для паски

Готове тісто поставити в тепле місце на 2-2,5 години, щоб добре піднялося.

Тісто що підніметься перемішати ложкою і додати родзинки, змішуючи з тістом.

тісто для паски

Приготувати 4 форми для випічки пасок діаметром 9 см. Кожну форму заповнити на 1/3 частину по висоті (приблизно 230-245 г в кожну). Змочити ложку водою і розрівняти верх пасок у формі.

випікати паски в духовці

Накрити форми з тістом рушником і поставити у тепле місце на 1,5 години, поки вони не займуть весь обєм форми.

Змастити верх збитим жовтком і поставити випікатися у попередньо нагріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Готові паски повинні повністю охолонути, а потім їх можна прикрашати глазур’ю. Як зробити білкову глазур для паски?

випікати паски в духовці

Паска Лінива швидше черствіє тому рекомендуємо готувати ії напередодні Великодня, наприклад у суботу.

паска лінива без замішування

Веселої паски!