Болгарський насипний пиріг з яблуками

болгарський насипний пиріг з яблуками

Болгарський насипний пиріг з яблуками – просто готувати, будь-яка господиня впорається з такою випічкою.

Пиріг готується без яєць і молока, інгредієнти доступні і в кожного вдома.

Цей пиріг  чудова альтернатива шарлотці – легко готувати і без міксера.

Для приготування пирога потрібно вибирати обов’язково кислі і соковиті яблука щоб сік просочився в сухе тісто. За бажанням ви можете додати сік лимону, корицю або цедру лимону.

Інгредієнти

Яблука кислі 1,5 кг
Мана крупа 130 г.
Борошно 160 г.
Цукор 210 г.
Розпушувач 2 ч. л.
Сіль дрібка
Ванільний цукор 1 пакетик
Вершкове масло 72% 150 г.
Форма для випічки діаметр 22 см

Болгарський насипний пиріг з яблуками рецепт з фото

В мисці з’єднати борошно, ману крупу, сіль, ванільний цукор, розпушувач. Розділити порівну на чотири частини в різні чашки або миски.

суха суміш

Натерти яблука на тертці і розділити на 3 рівні частини. Нічого якщо яблука потемніють, коли пиріг спечеться вони будуть красивого карамельного кольору.

натерти яблука

Форму для випічки застелити пергаментом – на низ і боки форми.

застелити форму пергаментом

Перший шар – рівномірно викладаємо суху суміш , потім шар яблук. Яблука розрівняти і придавити ложкою – так кожен шар пирога.

Далі зносу шар сухої суміші – шар яблук і так чергувати, сік з яблук теж додавайте в пиріг. Останнім шаром буде суха суміш.

викласти пиріг

Вершкове масло дістати з морозилки і натерти на тертці розподіляючи рівномірно по поверхні.

додати з верху вершкове масло

Розігріти духовку до 180 градусів і поставити запікатися пиріг до рум’яної скоринки.

В моїй духовці яблучний пиріг випікався 75 хвилин.

пиріг з яблуками

Болгарський насипний пиріг з яблуками готовий.

Дайте пирогу повністю охолонути і потім можна дістати з форми.

насипний пиріг з яблукаминасипний пиріг

Приємного смаку!