Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром
Пиріг з маково-сирною начинкою – смачна випічка до свят та на день народження. Пиріг з маком і сиром готується просто і має дві смачні начинки: макову начинку і сирну начинку. Дізнайтеся як приготувати пиріг з маком і сиром, рецепт з фото. Смачна випічка в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Тісто:
  • Цукор 120 г.
  • Борошно 300 г.
  • Масло 150 г.
  • Вода 5-6 ст. л.
  • Начинка:
  • Сир 400 г.
  • Мак 150 г.
  • Цукрова пудра 120 г.
  • Молоко 150 мл.
  • Сметана 100 г.
  • Яйця 3 шт.
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Горіхи 50 г. для посипки

Рецепт приготування пирога:

Тісто для пирога
Натріть вершкове масло на велику тертку. Додайте борошно, цукор розмішайте усе добре.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Відсипте ¼ частину в іншу ємність і поставте її у холодильник.

Пиріг з маком і сиром

В ту частину тіста що лишилася додайте 5-6 ст. л води і замішуємо круте тісто.

Пиріг з маком і сиром

Із тіста розкочуємо кільце діаметром більший на 5 см ніж діаметр вашої формі, в якій він буде випікатися.

Пиріг з маком і сиром

У форму на низ покладіть пергамент, змазуємо його маслом і викладаємо тісто так, щоб сформувалися бортики висотою 3-4 см. Форму з тістом поставте у холодильник на 30 хвилин.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Макова начинка покроково з фото
Мак залийте киплячою водою, промийте злийте воду, знову залийте киплячою водою і дайте постояти 10 хв. Злийте воду і додайте в мак молоко, поставте варитися на невеликий вогонь на 30 хвилин. Зварений мак проціджуємо через марлю, перетираємо у блендері (насадка ножі) і додайте 1 яйце, 2-3 ст. л. меду (або цукрової пудри), 1 ст. л. крохмалю.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Макова начинка готова.

Сирна начинка
Приготуйте сирну начинку. Для цього перетріть сир у блендері, додайте цукрову пудру, сметану, збиті окремо жовтки і білки 2-ох яєць, 1 ст. л. крохмалю. Все ретельно вимішайте.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Вийміть форму з тістом з холодильника. Виложити мак у формі кола так, щоб середина була пустою, і до краю форми була відстань 3 см.

Пиріг з маком і сиром

В середину пирога і від краю форми до маку заповнити усе сирною начинкою.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Дістаньте з холодильника 1/4 частину тіста, додайте туди подрібнені у блендері горіхи і посипте цією сумішшю верх пирога.

Пиріг з маком і сиром

Поставте пиріг випікатися у попередньо розігріту духовку до 180 °С на 1 годину.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Дайте щоб пиріг вихолонув і можна смакувати.

Пиріг з маком і сиром

Пиріг з маком і сиром

Приємного смаку!