Домашні пиріжки з картоплею і сиром

Домашні пиріжки з картоплею і сиром

Сьогодні приготуємо пиріжки «поча» – страва з Турецької кухні. Домашні пиріжки з картоплею і твердим сиром – смачна випічка для всієї родини.

Готувати пиріжки хоча можна окремо з картоплею і тільки з сиром. Я приготую пиріжки з картоплею і сиром, вони добре смакують чи гарячими так і холодними. Якщо у вас велика родина то зразу готуйте подвійну порцію.

Інгредієнти

Картопля 500 г.
Борошно 2 ст.
Твердий сир 150 г.
Вершкове масло 100 г.
Розпушувач для тіста 2 ч. л.
Кефір 1/2 ст.
Яйця 1 шт.
Сіль 1 ч. л.
Яєчний жовток 1 шт.
Насіння кунжуту 1 ч. л.

Домашні пиріжки з картоплею і сиром рецепт з фото

Підготувати картоплю – почистити і відварити до готовності в підсоленій воді, приблизно 20 хвилин.

Коли картопля зварилася злити всю воду, розім’яти в пюре. Залишити картопляне пюре охолонути до кімнатної температури.

Натерти твердий сир на великій тертці.

До охолодженої картоплі додати тертий сир і перемішати.

відварити картоплю

Приготування тіста

Розбити в миску одне яйце, додати 1 ч. л. солі, збити вінчиком.

Вилити в яйце кефір, перемішати.

замісити тісто на пиріжки

Масло розтопити і вилити в миску, знову перемішати.

Насипати 2-2,5 стакани борошно в декілька підходів. Разом з борошном додати розпушувач.

Спочатку перемішувати ложкою, потім добре вимісити руками тісто.

замісити тісто на пиріжкитісто на пиріжки

Тісто повинно вийти м’яким, не приставати до рук.

З готового тіста зробити ковбаску і розділити рівномірно на 12 частин.

тісто розділити на 12 частин

З кожного шматочка розкочуємо круг і кладемо приблизно 1 столову ложку начинки.

покласти начинку в тісто

Скріпити тісто у вигляді вареника, щільно закріпити край, щоб не витікала начинка при випіканні в духовці.

Готові пиріжка покласти на форму для запікання, застелену пергаментним папером.

зробити пиріжки

Розділити одне яйце на білок і жовток. Жовток збити виделкою, а білок нам не потрібен.

Жовтком змазати пиріжки зверху, за бажанням також посипати насінням кунжуту.

змазати пиріжки жовтком

Поставити у духовку розігріту до 180 градусів, запікати приблизно 30 хвилин.

випікати пиріжки в духовці

Пиріжки вийшли ароматні та смачні. Такі пиріжки можна брати з собою на роботу в якості перекусу або подавати на сніданок.

пиріжки з картоплею і сиром в духовці

Приємного смаку!