Макова начинка – традиційна начинка для рулетів, пирогів і булочок. Дізнайтеся як приготувати начинку з маку в домашніх умовах, рецепт з фото.
Рецепт дуже смачної, соковитої і ароматної макової начинки, яка відмінно підійде для будь-якої здобної випічки: для рулетів, пирогів або пиріжків.
Інгредієнти
- Мак 150 г.
- Мед 2-3 ст. л.
- Молоко 150 мл.
- Яйце 1 шт.
- Цедра лимона 1 ст. л.
Рецепт приготування начинки:
Висипте мак у миску та залийте киплячою водою.
Перемішайте щоб спливло все сміття та злийте воду. Знову залийте киплячою водою і дайте постояти 10 хвилин.
Злийте воду і залийте мак молоком. Варити мак в молоці приблизно 30 хвилин, додайте 1 столову ложку цедри лимона.
Зварений мак проціджуємо через марлю.
Перетираємо у блендері (насадка ножі) і додайте 1 яйце і 2-3 ст. л. меду (можете замість меду додавати цукрову пудру).
Все ретельно перемішати. Начинка з маку готова!
Приємного смаку!