Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Макова начинкаМакова начинка
Макова начинка – традиційна начинка для рулетів, пирогів і булочок. Дізнайтеся як приготувати начинку з маку в домашніх умовах, рецепт з фото.
Рецепт дуже смачної, соковитої і ароматної макової начинки, яка відмінно підійде для будь-якої здобної випічки: для рулетів, пирогів або пиріжків.

Інгредієнти

  • Мак 150 г.
  • Мед 2-3 ст. л.
  • Молоко 150 мл.
  • Яйце 1 шт.
  • Цедра лимона 1 ст. л.

Рецепт приготування начинки:

Висипте мак у миску та залийте киплячою водою.

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Перемішайте щоб спливло все сміття та злийте воду. Знову залийте киплячою водою і дайте постояти 10 хвилин.

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Злийте воду і залийте мак молоком. Варити мак в молоці приблизно 30 хвилин, додайте 1 столову ложку цедри лимона.

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Зварений мак проціджуємо через марлю.

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Перетираємо у блендері (насадка ножі) і додайте 1 яйце і 2-3 ст. л. меду (можете замість меду додавати цукрову пудру).

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Все ретельно перемішати. Начинка з маку готова!

Макова начинка для пирогів, пиріжків, рулетів

Приємного смаку!