Яблучний пиріг з сирного тіста

яблучний пиріг з сирного тіста

Ароматний і смачний яблучний пиріг на свята та на кожен день. Рецепт яблучного пирога з сирним тістом – покроковий опис приготування. Домашня випічка з яблуками – смачно та корисно.

Інгредієнти

Сир 400 г.
Борошно 1,5 ст.
Яйця 2 шт.
Цукор 100 г.
Яблука 500 г.
Вершкове масло 100 г.
Сода, гашена оцтом 1 ч.л.

Яблучний пиріг – рецепт з фото

Приготування тіста для пирога. Змішати цукор з яйцями, збити вінчиком. Додати розтоплене вершкове масло, перемішати.

збити яйця з цукром

В окремій ємкості розім’яти сир виделкою або пропустити через м’ясорубку.

Додаємо до сиру збиті яйця з маслом, перемішуємо до однорідної маси.

до сиру додати яйця

Додати соду, гашену оцтом, перемішуємо.

Поступово додавати просіяне борошно, постійно мішаючи.

Помити і почистити яблука від шкірки. Порізати невеликими скибочками і додати в тісто, перемішати. 1-2 яблука залишити на потім.

порізати яблука в тісто

Форму для випічки застелити пергаментом, змазаним вершковим маслом.

Викласти тісто у форму для запікання, розподілити рівномірно по всій площині.

яблучний пиріг фото

Зверху на тісто викласти порізані тонкими скибочками яблука, по всій поверхні.

Розігріти духовку до 185 градусів і ставимо випікатися на 45-50 хвилин.

Яблучний пиріг з сиром готовий.

Приємного смаку!