Тісто на дріжджах для пирогів і пиріжків

тісто на дріжджах для пирогів і пиріжків

Традиційній рецепт – тісто на дріжджах для пирогів або пиріжків. За цим рецептом можна готувати випічку з будь-якою начинкою.

Поради щодо приготування: верх пирогів змазуйте яйцем – так вони будуть красиво виглядати після випічки. Ніколи не ставте пироги у холодну духовку, тільки в розігріту.

Інгредієнти

Молоко або вода 1,25-1,5 стакана
Сухі дріжджі 11 г.
Борошно 600-800 г.
Яйця 2 шт.
Олія 2 ст. л.
Сіль дрібка

Як замісити дріжджове тісто на пиріжки?

Підігріти молоко до температури 30-35 градусів.

Насипати половину борошна в каструлю, в середині зробити ямку, налити молоко, додати дріжджі.

Замість молока можна використовувати воду.

Замісити тісто, поставити на годину в тепле місце.

Коли тісто підніметься добре вимісити рукою. Посолити, додати яйця, олію, борошно.

Місити тісто до тих поки воно не стане густим і почне відставати від рук.

замісити тісто, поставити на годину в тепле місце

Поставити в тепле місце. Тісто повинно збільшитися в 2 рази за 1-1,5 години. Обмяти тісто руками і знову дати постояти 1-1,5 години.

Коли тісто знову підніметься можна формувати пиріжки та пироги додавши улюблену начинку.

тісто на дріжджах для пирогів і пиріжків

Відео – Дріжджове тісто для пиріжків, рецепт дріжджового тіста

Приємного смаку!