Вершкова паска «Ніжність»

Вершкова паска «Ніжність»Вершкова паска «Ніжність»

Пухка і ніжна паска на вершках – ідеальний варіант для святкування Великодня. Паска Ніжність вам сподобається – не розкришується, добре зберігається і дуже смачна. Приготуйте Великодню випічку вдома.

Інгредієнти

  • Для опари
    Борошно 170 г.
    Вершки 20-30% 240 мл
    Дріжджі свіжі 30 г.
    Цукор 2 ст. л.
    Для тіста
    Вся опара
    Цукор 220 г.
    Борошно 500-600 г.
    Яйця 4 шт.
    Жовток 1 шт.
    Цедра 1/2 лимону
    Вершкове масло 100 г.
    Родзинки 100 г.
    Цукати 50 г.
    Форми для випічки 11 Х 12 см 3 шт.

Рецепт приготування паски з вершками Ніжність

В теплі вершки добавити цукор, дріжджі, розмішати до повного розчинення.

В теплі вершки добавити цукор, дріжджі

Добавити борошно, перемішати, накрити миску з опарою рушником і залишити на 20-30 хвилин.

Добавити борошно, перемішати

Опара збільшиться в об’ємі удвічі.

накрити миску з опарою рушником і залишити на 20-30 хвилин

Яйця збити з цукром, добавити опару.

Яйця збити з цукром
Яйця збити з цукром

Додаючи поступово борошно, замісити тісто.

Додати опару

Кількість борошна буде залежати від величини яєць і якості борошна. Продовжуючи вимішувати, добавити м’яке вершкове масло.

Вимішувати до тих пір, доки тісто не почне відставати від рук. Накрити тісто рушником і залишити , щоб піднялося.

Додаючи поступово борошно, замісити тісто

Родзинки залити окропом на 5-7 хвилин, просушити на паперовому рушнику.

Родзинки залити окропом

Коли тісто підійде, обім’яти його руками, добавити терту цедру лимона, родзинки, цукати, перемішати і розкласти по формам.

Коли тісто підійде, обім’яти його руками
добавити терту цедру лимона, родзинки, цукати

Форму заповнити на 1/3.

Форму заповнити на 1/3

Накрити рушником і залишити тісто, щоб підійшло і заповнило на 3/4 форму.

Накрити рушником і залишити тісто, щоб підійшло і заповнило на 3/4 форму

Потім поставити випікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

поставити випікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин

Ароматна паска Ніжність готова. Зробити білкову глазур та прикрасити охолоджену паску, посипати зверху посипкою, родзинками чи волоськими горіхами.

ароматна паска готова
Вершкова паска «Ніжність»
Вершкова паска «Ніжність»

Приємного смаку!