Великодня паска

Великодня паскаВеликодня паска

До вашої уваги дуже ніжна і смачна Великодня паска. Просто готувати, паски вийдуть повітряні, ароматні та дуже смачні. Легкий рецепт приготування паски до Великодня.

Інгредієнти

  • Молоко 250 мл.
  • Яйця 3 шт.
  • Масло 100 г.
  • Цукор 1-1,5 ст.
  • Цукати 30 г.
  • Родзинки 70 г.
  • Дріжджі свіжі 25 г або сухі 7 г.
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Борошно 650-750 г.
  • Ром 3 ст. л.
  • Глазур
  • Яєчний білок 2 шт.
  • Цукрова пудра 150-200 г.
  • Сік лимону 2 ч. л.

Рецепт приготування Великодньої паски

Цукати і родзинки залити ромом, нагріти в мікрохвильовці 1 хвилину. Дати постояти.

В цей час зробити опару. 80 мл теплого молока додати дріжджі, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна. Все гарно перемішати і поставити у тепле місце на 15-20 хвилин. Опара підніметься шапкою.

Молоко, що залишилось, вилити в каструлю, додати масло і поставити на вогонь. Нагрівати поки повністю не розтане масло, потім зняти з вогню і охолодити.

приготувати опару і тісто

Яйця перетерти з цукром, додаємо молоко з маслом, готову опару, олію, сіль, родзинки і цукати. Поступово додавати борошно і вимішувати тісто ложкою.

Ложка повинна стояти в тісті, може трішки нахилитися вбік. Якщо ложка падає – тісто рідке, додайте ще борошна.
Готове тісто накрити рушником і поставити у тепле місце на 3-5 годин, щоб піднялося.

Готове тісто обм’яти рукою.

Підготувати форми для пасок, змазати маслом і притрусити борошном. Змазати руки олією, беремо тісто і заповнюємо форми на 1/3. Залишаємо тісто щоб піднялося до верхнього краю, приблизно на 1 годину.

паски

Розігріти духовку до 170-180 градусів і випікати паски 40-60 хвилин. Все залежить від розмірів пасок, перевіряйте готовність дерев’яною зубочисткою. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 6 невеликих пасок.

Приготуйте глазур: збити білки яєць з цукровою пудрою і соком лимону. Прикрасити охолоджені паски глазур’ю і посипати посипкою.

Великодня паска

Всередині паска повітряна, не кришиться і дуже смачна.

Великодня паска

Приємного смаку!