» » Великодня паска

Великодня паска

Великодня паскаВеликодня паска

До вашої уваги дуже ніжна і смачна Великодня паска. Просто готувати, паски вийдуть повітряні, ароматні та дуже смачні. Легкий рецепт приготування паски до Великодня.

Інгредієнти

  • Молоко 250 мл.
  • Яйця 3 шт.
  • Масло 100 г.
  • Цукор 1-1,5 ст.
  • Цукати 30 г.
  • Родзинки 70 г.
  • Дріжджі свіжі 25 г або сухі 7 г.
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Борошно 650-750 г.
  • Ром 3 ст. л.
  • Глазур
  • Яєчний білок 2 шт.
  • Цукрова пудра 150-200 г.
  • Сік лимону 2 ч. л.

Рецепт приготування Великодньої паски

Цукати і родзинки залити ромом, нагріти в мікрохвильовці 1 хвилину. Дати постояти.

В цей час зробити опару. 80 мл теплого молока додати дріжджі, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна. Все гарно перемішати і поставити у тепле місце на 15-20 хвилин. Опара підніметься шапкою.

Молоко, що залишилось, вилити в каструлю, додати масло і поставити на вогонь. Нагрівати поки повністю не розтане масло, потім зняти з вогню і охолодити.

приготувати опару і тісто

Яйця перетерти з цукром, додаємо молоко з маслом, готову опару, олію, сіль, родзинки і цукати. Поступово додавати борошно і вимішувати тісто ложкою.

Ложка повинна стояти в тісті, може трішки нахилитися вбік. Якщо ложка падає - тісто рідке, додайте ще борошна.
Готове тісто накрити рушником і поставити у тепле місце на 3-5 годин, щоб піднялося.

Готове тісто обм'яти рукою.

Підготувати форми для пасок, змазати маслом і притрусити борошном. Змазати руки олією, беремо тісто і заповнюємо форми на 1/3. Залишаємо тісто щоб піднялося до верхнього краю, приблизно на 1 годину.

паски

Розігріти духовку до 170-180 градусів і випікати паски 40-60 хвилин. Все залежить від розмірів пасок, перевіряйте готовність дерев'яною зубочисткою. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 6 невеликих пасок.

Приготуйте глазур: збити білки яєць з цукровою пудрою і соком лимону. Прикрасити охолоджені паски глазур'ю і посипати посипкою.

Великодня паска

Всередині паска повітряна, не кришиться і дуже смачна.

Великодня паска

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Смачна паска на яєчних жовтках
Найсмачніша паска на яєчних жовтках, яку я готую кожного року на Великдень - м'якенька, ніжна, не розкришується і дуже смачна. Готувати таку паску не складно, ви і ваші рідні залишитесь задоволені смаком паски. Рецепт приготування паски на жовтках з покроковими фото.
Паска на жовтках
Паска на жовтках, рецепт якої я взяла із старої книги, виходить пишна, м'яка та дуже смачна. Приготувати Великодню паску на жовтках досить легко, на вигляд паска всередині яскраво жовтого кольору, завдяки жовткам. З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте 2 невеликих паски розміром 10х12 см.
Паска «Смачна»
Смачна та ніжна паска, ви будете в захваті від такої випічки. До вашої уваги рецепт ніжної та смачної паски, яку приготувати досить просто і легко. Зовсім скоро Великдень тому спробуйте!
Заварна паска
Заварна паска виходить повітряна, пориста, запашна завдяки заварному тісті на молоці. Така смачна паска може зберігатись більше тижня, залишаючись свіжою та ароматною. Простий рецепт приготування Великодньої паски на заварному тісті, покрокові фото.
Паска Великодня з сиром
Великодня паска з сиром - незвичний варіант ароматної паски до Великодня. Рецепт смачної паски з сиром та родзинками здивує гостей своїм ніжним смаком з ароматом сиру. Паска Великодня з сиром рецепт з фото та порадами щодо приготування випічки.
Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска. Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору