Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремомШоколадний медовик з заварним кремом
Шоколадний медовик для любителів шоколаду. Простий та швидкий рецепт приготування торта з фото. У ньому використовується заварний шоколадний крем з какао без додавання згущеного молока або сметани (вибачте, любителі сметани!) Без перебільшення скажу – це кращий рецепт Медовик! Який ароматний і м’який шматочок, а смачний який, дуже ніжний, головне легкий, тане в роті!

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно 2-2,5 ст.
  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 0,5 ст.
  • Мед 3 ст.л.
  • Вершкове масло 60 гр.
  • Какао 3 ст.л.
  • Сода 2 ч.л.
  • Для заварного крему:
  • Молоко 2 ст.
  • Цукор 0,75 ст.
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно 2 ст.л.
  • Какао 1 ст.л.
  • Масло вершкове 100 гр.

Рецепт приготування шоколадний медовик:

Для крему в каструлі змішати молоко з мукою.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Потім додайте яйця, цукор, какао.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Розмішати до однорідної маси, поставити на повільний вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Залишити, щоб вихолонув. Потім додати розм’якшене масло і збити блендером або міксером.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Для тіста в каструлі змішати цукор, яйця, мед, соду і масло. Поставити на водяну баню і постійно помішуючи варити хвилин 5 до повного розчинення інгредієнтів.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Зняти з водяної бані, дати вихолонути. Додати какао і все перемішати.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Додаючи поступово борошно, замісити м’яке тісто. Розділити його на вісім частин.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Кожну частину розкочувати у корж діаметром 20-21 см, випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 4-5 хвилин.

Щоб коржі були рівними і однаковими, необхідно розкочувати тісто, покласти його на пергамент, прикласти зверху форму і вирізати круг. Корж разом з пергаментом перенести на деко.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Коли коржі охолонуть, перемазати їх кремом і поставити у холодильник на 3-4 години, можна залишити на ніч, торт повинен добре просочились кремом.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Шоколадний медовик з заварним кремом

Дістаємо шоколадний медовик з холодильника, розрізаємо на порції та смакуємо з чаєм або кавою.

Шоколадний медовик з заварним кремом

Приємного смаку!