Торт з риби

Торт з рибиТорт з риби
Торт з риби – святкова рибна закуска з червоною рибою. Смачний рибний торт рецепт приготування з фото. З ніжним смаком торт з риби можна готувати на свята та на кожен день.

Інгредієнти

  • слабо соленої червоної риби (форель або сьомга) 300 г.
  • крабових паличок 100 г.
  • яйця 4 шт.
  • рис 1 ст. л.
  • для крему:
  • плавлений сирок 100 г.
  • желатин 8 г.
  • майонез 4 ст. л.
  • для прикраси:
  • зелень і червона ікра

Рецепт приготування рибного торта:

Желатин замочити в половині склянки холодної води і залишити до набухання. Рис зварити в підсоленій воді до готовності і остудити. Яйця зварити круто, остудити і очистити. Жовтки і білки варених яєць натерти окремо на крупній тертці. Крабові палички нарізати дрібною соломкою.

Торт з риби

Шматок червоної риби нарізати тонкими пластинами, тримаючи ніж паралельно обробній дошці. Форму або миску (діаметром близько 14 см і заввишки близько 7 см) вистелити харчовою плівкою і викласти всю внутрішню поверхню пластинами червоної риби.

Торт з риби

Для приготування крему змішати м’який сир з майонезом.

Торт з риби

Желатин розпустити в мікрохвильовці, остудити і з’єднати з сирною масою.

Торт з риби

На дно миски, викладеної червоною рибою, покласти 1.5-2 ст. л. сирного крему.

Торт з риби

На крем викласти шарами терті жовтки, крабові палички, терті білки і відварений рис. промащуючи кожен шар 1 ст. л. сирного крему.

Торт з риби

На рис викласти крем, розрівняти, закрити майбутнє дно торта залишилися пластинами риби, накрити миску плівкою і помістити в холодильник як мінімум на 2 ч. Перед подачею перевернути торт на тарілку, зняти плівку і прикрасити торт зеленню і червоною ікрою.

Порада
Щоб червону рибу можна було тонко нарізати, можна заздалегідь помістити її в морозильну камеру на 30 хвилин або використовуйте для приготування торта готову рибну нарізку.

Приємного смаку!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013