Торт «Наполеон» на пиві

Торт «Наполеон» на пивіТорт «Наполеон» на пиві
Домашній торт «Наполеон» – це дуже смачно і не складно. Дізнайтеся перевірений рецепт з фото приготування торта Наполеон в домашніх умовах.
Сьогодні ми приготуємо коржі для цього торта на пиві, а крем зробимо з манної каші. На пиві виходить відмінне листкове тісто, причому без усяких зусиль, воно шарується само собою. Торт на цих коржах виходить чудовий. Ніякого пивного присмаку немає.

Інгредієнти

  • Тісто:
  • Борошно 5 ст.
  • Маргарин 500 г.
  • Пиво світле 1 ст.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Крем:
  • Молоко 750 мл.
  • Манка 5 ст. л.
  • Цукор 1,5 ст.
  • Масло 300 г.

Рецепт приготування торт Наполеон:

Рецепт тіста:
Насипте у миску борошна 3 стакана. Додайте натертий на великій тертці маргарин ( перед тим як натерти маргарин, його краще положити у морозильну камеру на 1 годину).

Торт «Наполеон» на пиві

Перемішайте борошно з натертим маргарином. Налийте пиво у тісто і починайте замішувати тісто поступово додаючи 2 стакани борошна, які лишилися.

Торт «Наполеон» на пиві

Тісто буде м’яким, пластичним, добре відставатиме від рук.

Торт «Наполеон» на пиві

Поділіть тісто на 6-7 кульок, замотайте у харчову плівку і положити у холодильник на 1 годину.

Торт «Наполеон» на пиві

Потім дістаньте 1 кульку, розділіть її навпіл і розкочуйте 2 коржі.

Торт «Наполеон» на пиві

Торт «Наполеон» на пиві

Випікайте їх у попередньо розігрітій духовці до 200 °С до золотистого кольору. Отримаєте 12-14 випечених коржів.

Торт «Наполеон» на пиві

Торт «Наполеон» на пиві

Рецепт крему:
Для приготування крему насипте в каструлю манку, цукор, додайте холодне молоко і постійно помішуючи поставте на невеликий вогонь варитися. Варимо масу до тих пір, доки вона не стане густою. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо, щоб вихолонуло до кімнатної температури. Додаємо масло і добре збиваємо міксером.

Торт «Наполеон» на пиві

Отриманим кремом змащуємо коржі ( один корж я залишила на посипання торту зверху).

Торт «Наполеон» на пиві

Торт «Наполеон» на пиві

Торт «Наполеон» на пиві

Обрізаємо краї. Корж для посипання перетираємо і посипаємо зверху ним торт.

Торт «Наполеон» на пиві

Єдиний недолік цього торта – він швидко з’їдається.

Торт «Наполеон» на пиві

Приємного смаку !