» » Ніжний медовик

Ніжний медовик

Ніжний медовикНіжний медовик

Рецептів приготування медовиків дуже багато, та цей торт виходить ніжним і смачним. Це самий кращій ніжний медовик що я готую, рецепт з фото, покрокове приготування.

Інгредієнти

  • Для тіста
  • Борошно 450-550 г.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 200 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Мед 100 г.
  • Сода 2 ч. л.
  • Для крему
  • Сметана від 25% 500-600 г.
  • Вершки від 30% 300 г.
  • Цукрова пудра 150-250 г.

В торт можна додати горіхи, чорнослив чи курагу.


Рецепт приготування ніжний медовик


Спочатку приготуємо тісто.

Вершкове масло та мед покласти в каструлю, розтопити на водній бані. Краще брати каструлю приблизно на 3 літри. Додаємо соду і варимо до насиченого карамельного кольору (приблизно хвилин 30), періодично перемішувати.
Не залишайте суміш без нагляду, вона може зваритися швидше, якщо буде готова зразу зняти з вогню!

медова суміш

Після зняття каструлі з вогню мішайте ще 1 хвилину.

Яйця збити з цукром до пишної маси, приблизно за 7 хвилин. За цей час медова суміш трохи охолоне.
Додаємо яєчну масу до медової, перемішати.

Всипати просіяне борошно і зразу замісити тісто. Тісто повинно прилипати до рук, полежить і воно дійде.

приготування тіста

Тісто покласти на присипану борошном поверхню і залишити на 10 хвилин.

приготування тіста

Розділити тісто на 6-8 рівних частин. Кількість коржів залежить від ваших особистих потреб.[/p
[p]Розігріти духовку до 180-190 градусів.

Відрізати 8 листів паперу для випічки, на кожному з них намалювати олівцем круг приблизно 22-24 см в діаметрі.

випічка коржів

Кожну частину тіста розкочувати на папері трохи ширше ніж намальовано і проколоти виделкою.

При розкочуванні тісто буде прилипати, притрушуйте борошном в цих місцях.

випічка коржів в духовці

Приготувати всі 8 частин тіста. Випікати по черзі по 4-5 хвилин (все залежить від вашої духовки).

Кожен корж вийняти і зразу обрізати до потрібного діаметру (по тарілці наприклад).

Всі залишки не викидати, вони підуть на оформлення торту в кінці.

Також всі випечені коржі складати окремо один від одного!


Приготування крему

Зважте ємність в якій будете готувати крем, так потім буде легше дізнатись точну кількість крему на один корж.

приготування крему

Спочатку викласти сметану в ємність, збивати міксером 7-10 хвилин, поки не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази.

Додаємо пудру і швиденько збиваємо.

Окремо збити вершки до густих піків.

Обережно підмішуємо вершки до збитої сметани.

Скуштуйте крем - він повинен бути солодким, але не занадто. Якщо він не достатньо солодкий, додати ще пудри, перемішати вінчиком і залишити на 1-2 хвилини і знову скуштувати.


Збираємо медовик

Торт я збираю в роз'ємній формі потрібного діаметру. Кільце для торту обкласти папером для випічки (приклеїти вершковим маслом), встановити на широку тарілку, покласти 1 корж і з'єднати кільце.

Викладаємо частину крему на корж, розрівнюємо (тепер можна загальну вагу крему поділити на 8 - це буде кількість крему на 1 корж).

Зверху покладіть другий корж, розрівняти рукою, щоб крем був рівномірно між коржами.

Таким чином помазати всі коржі.

Прибрати готовий медовик у холодильник на 3-4 години, краще на ніч. Дістати з холодильника медовик, вийняти з кільця і прикрасити за смаком.


Оформлення торта

Класичне оформлення медовика - використовуючи залишки від коржів. Подрібнити обрізки посипати зверху. Можна зєднати невелику кількість сметани з цукром і тоненько обмазати боки торта.


медовик

Якщо ви хочете додати при приготуванні горіхи то їх краще покласти з 1 по 3 шар торту. Горіхи подрібнити і посипати помазані кремом коржі - по 80-100 г на кожен шар.

медовик з горіхами

При додаванні чорносливу краще додати його в 2 шари - у другий знизу і у другий зверху. Приблизно піде 150 г чорносливу. Залити попередньо чорнослив кип'ятком на 2 хвилини. Злити воду, влити 2 ст. л. коняку, перемішати і залишити на 10 хвилин. Чорнослив порізати шматочками і додавати при збиранні торта поверх крему.

медовик з чорносливом

За цим рецептом виходить дуже ніжний медовик, в міру солодкий і дуже смачний.

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Великодня паска
До вашої уваги дуже ніжна і смачна Великодня паска. Просто готувати, паски вийдуть повітряні, ароматні та дуже смачні. Легкий рецепт приготування паски до Великодня.
Смажені пиріжки на кефірі з абрикосами
Пиріжки з абрикосами смажені на сковорідці апетитні та смачні. М'якеньке тісто для пиріжків замішується на кефірі. Простий рецепт приготування пиріжків з абрикосами.
Торт «Прага»
Торт «Прага» покроковий рецепт з фото. Цей торт нам подарувала столиця Чехії - Прага, в честь якої він був названий. Смачний шоколадний десерт завжди частий гість на столах у будні та свята. Поєднання бісквіту зі смачним кремом та шоколадною глазур'ю - це смачний торт Прага.
Паска на жовтках
Паска на жовтках, рецепт якої я взяла із старої книги, виходить пишна, м'яка та дуже смачна. Приготувати Великодню паску на жовтках досить легко, на вигляд паска всередині яскраво жовтого кольору, завдяки жовткам. З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте 2 невеликих паски розміром 10х12 см.
Пасхальний вінок
Випічка до Великодніх свят - смачний вінок з трьома начинками. Приготувати дріжджове тісто досить просто. Я взяла для начинки курагу, родзинки та волоські горіхи, але ви можете замінити на інші сухофрукти або цукати. Смачна пасхальна випічка для ваших близьких та рідних.
Пляцок «Золотий ключик»
Пляцок «Золотий ключик» готувати швидко, а смак такої домашньої випічки вам дуже сподобається. Перевірений рецепт приготування пляцка з покроковими фотографіями. Новий рецепт пляцка Золотий ключик з волоськими горіхами і згущеним молоком. Смачний і ніжний торт з кремом золотавого кольору, звідси і

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору