
Рецептів приготування медовиків дуже багато, та цей торт виходить ніжним і смачним. Це самий кращій ніжний медовик що я готую, рецепт з фото, покрокове приготування.
Рецептів приготування медовиків дуже багато, та цей торт виходить ніжним і смачним. Це самий кращій ніжний медовик що я готую, рецепт з фото, покрокове приготування.
В торт можна додати горіхи, чорнослив чи курагу.
Спочатку приготуємо тісто.
Вершкове масло та мед покласти в каструлю, розтопити на водній бані. Краще брати каструлю приблизно на 3 літри. Додаємо соду і варимо до насиченого карамельного кольору (приблизно хвилин 30), періодично перемішувати.
Не залишайте суміш без нагляду, вона може зваритися швидше, якщо буде готова зразу зняти з вогню!
Після зняття каструлі з вогню мішайте ще 1 хвилину.
Яйця збити з цукром до пишної маси, приблизно за 7 хвилин. За цей час медова суміш трохи охолоне.
Додаємо яєчну масу до медової, перемішати.
Всипати просіяне борошно і зразу замісити тісто. Тісто повинно прилипати до рук, полежить і воно дійде.
Тісто покласти на присипану борошном поверхню і залишити на 10 хвилин.
Розділити тісто на 6-8 рівних частин. Кількість коржів залежить від ваших особистих потреб.[/p
[p]Розігріти духовку до 180-190 градусів.
Відрізати 8 листів паперу для випічки, на кожному з них намалювати олівцем круг приблизно 22-24 см в діаметрі.
Кожну частину тіста розкочувати на папері трохи ширше ніж намальовано і проколоти виделкою.
При розкочуванні тісто буде прилипати, притрушуйте борошном в цих місцях.
Приготувати всі 8 частин тіста. Випікати по черзі по 4-5 хвилин (все залежить від вашої духовки).
Кожен корж вийняти і зразу обрізати до потрібного діаметру (по тарілці наприклад).
Всі залишки не викидати, вони підуть на оформлення торту в кінці.
Також всі випечені коржі складати окремо один від одного!
Зважте ємність в якій будете готувати крем, так потім буде легше дізнатись точну кількість крему на один корж.
Спочатку викласти сметану в ємність, збивати міксером 7-10 хвилин, поки не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази.
Додаємо пудру і швиденько збиваємо.
Окремо збити вершки до густих піків.
Обережно підмішуємо вершки до збитої сметани.
Скуштуйте крем - він повинен бути солодким, але не занадто. Якщо він не достатньо солодкий, додати ще пудри, перемішати вінчиком і залишити на 1-2 хвилини і знову скуштувати.
Торт я збираю в роз'ємній формі потрібного діаметру. Кільце для торту обкласти папером для випічки (приклеїти вершковим маслом), встановити на широку тарілку, покласти 1 корж і з'єднати кільце.
Викладаємо частину крему на корж, розрівнюємо (тепер можна загальну вагу крему поділити на 8 - це буде кількість крему на 1 корж).
Зверху покладіть другий корж, розрівняти рукою, щоб крем був рівномірно між коржами.
Таким чином помазати всі коржі.
Прибрати готовий медовик у холодильник на 3-4 години, краще на ніч. Дістати з холодильника медовик, вийняти з кільця і прикрасити за смаком.
Класичне оформлення медовика - використовуючи залишки від коржів. Подрібнити обрізки посипати зверху. Можна зєднати невелику кількість сметани з цукром і тоненько обмазати боки торта.
Якщо ви хочете додати при приготуванні горіхи то їх краще покласти з 1 по 3 шар торту. Горіхи подрібнити і посипати помазані кремом коржі - по 80-100 г на кожен шар.
При додаванні чорносливу краще додати його в 2 шари - у другий знизу і у другий зверху. Приблизно піде 150 г чорносливу. Залити попередньо чорнослив кип'ятком на 2 хвилини. Злити воду, влити 2 ст. л. коняку, перемішати і залишити на 10 хвилин. Чорнослив порізати шматочками і додавати при збиранні торта поверх крему.
За цим рецептом виходить дуже ніжний медовик, в міру солодкий і дуже смачний.
Приємного смаку!