Ніжний медовик

Ніжний медовикНіжний медовик

Рецептів приготування медовиків дуже багато, та цей торт виходить ніжним і смачним. Це самий кращій ніжний медовик що я готую, рецепт з фото, покрокове приготування.

Інгредієнти

  • Для тіста
  • Борошно 450-550 г.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 200 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Мед 100 г.
  • Сода 2 ч. л.
  • Для крему
  • Сметана від 25% 500-600 г.
  • Вершки від 30% 300 г.
  • Цукрова пудра 150-250 г.

В торт можна додати горіхи, чорнослив чи курагу.

Рецепт приготування ніжний медовик

Спочатку приготуємо тісто.

Вершкове масло та мед покласти в каструлю, розтопити на водній бані. Краще брати каструлю приблизно на 3 літри. Додаємо соду і варимо до насиченого карамельного кольору (приблизно хвилин 30), періодично перемішувати.
Не залишайте суміш без нагляду, вона може зваритися швидше, якщо буде готова зразу зняти з вогню!

медова суміш

Після зняття каструлі з вогню мішайте ще 1 хвилину.

Яйця збити з цукром до пишної маси, приблизно за 7 хвилин. За цей час медова суміш трохи охолоне.
Додаємо яєчну масу до медової, перемішати.

Всипати просіяне борошно і зразу замісити тісто. Тісто повинно прилипати до рук, полежить і воно дійде.

приготування тіста

Тісто покласти на присипану борошном поверхню і залишити на 10 хвилин.

приготування тіста

Розділити тісто на 6-8 рівних частин. Кількість коржів залежить від ваших особистих потреб.[/p
[p]Розігріти духовку до 180-190 градусів.

Відрізати 8 листів паперу для випічки, на кожному з них намалювати олівцем круг приблизно 22-24 см в діаметрі.

випічка коржів

Кожну частину тіста розкочувати на папері трохи ширше ніж намальовано і проколоти виделкою.

При розкочуванні тісто буде прилипати, притрушуйте борошном в цих місцях.

випічка коржів в духовці

Приготувати всі 8 частин тіста. Випікати по черзі по 4-5 хвилин (все залежить від вашої духовки).

Кожен корж вийняти і зразу обрізати до потрібного діаметру (по тарілці наприклад).

Всі залишки не викидати, вони підуть на оформлення торту в кінці.

Також всі випечені коржі складати окремо один від одного!

Приготування крему

Зважте ємність в якій будете готувати крем, так потім буде легше дізнатись точну кількість крему на один корж.

приготування крему

Спочатку викласти сметану в ємність, збивати міксером 7-10 хвилин, поки не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.

Додаємо пудру і швиденько збиваємо.

Окремо збити вершки до густих піків.

Обережно підмішуємо вершки до збитої сметани.

Скуштуйте крем – він повинен бути солодким, але не занадто. Якщо він не достатньо солодкий, додати ще пудри, перемішати вінчиком і залишити на 1-2 хвилини і знову скуштувати.

Збираємо медовик

Торт я збираю в роз’ємній формі потрібного діаметру. Кільце для торту обкласти папером для випічки (приклеїти вершковим маслом), встановити на широку тарілку, покласти 1 корж і з’єднати кільце.

Викладаємо частину крему на корж, розрівнюємо (тепер можна загальну вагу крему поділити на 8 – це буде кількість крему на 1 корж).

Зверху покладіть другий корж, розрівняти рукою, щоб крем був рівномірно між коржами.

Таким чином помазати всі коржі.

Прибрати готовий медовик у холодильник на 3-4 години, краще на ніч. Дістати з холодильника медовик, вийняти з кільця і прикрасити за смаком.

Оформлення торта

Класичне оформлення медовика – використовуючи залишки від коржів. Подрібнити обрізки посипати зверху. Можна зєднати невелику кількість сметани з цукром і тоненько обмазати боки торта.

медовик

Якщо ви хочете додати при приготуванні горіхи то їх краще покласти з 1 по 3 шар торту. Горіхи подрібнити і посипати помазані кремом коржі – по 80-100 г на кожен шар.

медовик з горіхами

При додаванні чорносливу краще додати його в 2 шари – у другий знизу і у другий зверху. Приблизно піде 150 г чорносливу. Залити попередньо чорнослив кип’ятком на 2 хвилини. Злити воду, влити 2 ст. л. коняку, перемішати і залишити на 10 хвилин. Чорнослив порізати шматочками і додавати при збиранні торта поверх крему.

медовик з чорносливом

За цим рецептом виходить дуже ніжний медовик, в міру солодкий і дуже смачний.

Приємного смаку!