Паска Великодня з сиром

Паска Великодня з сиромПаска Великодня з сиром
Великодня паска з сиром – незвичний варіант ароматної паски до Великодня. Рецепт смачної паски з сиром та родзинками здивує гостей своїм ніжним смаком з ароматом сиру.
Паска Великодня з сиром рецепт з фото та порадами щодо приготування випічки.

Інгредієнти

  • Борошно 8 ст.
  • Дріжджі сухі 2 ч.л.
  • Молоко 250 мл.
  • Сир домашній 200 г.
  • Масло вершкове 200 г.
  • Цукор 1,5 ст.
  • Яйця 6 шт.
  • Родзинки 100 г.

Рецепт приготування паска з сиром:

Для опари нагріти молоко, вилити його в миску. Всипати дріжджі. Додати 0,5 ст цукру, 1 ст. борошна і все перемішати. Поставити у тепле місце на 30-40 хвилин.

Паска Великодня з сиром

Тим часом перемолоти сир через м’ясорубку, відділити білки від жовтків.

Паска Великодня з сиром

Білки збити у пишну піну.
До жовтків додати цукор, що лишився і теж збити міксером чи блендером.

Паска Великодня з сиром

Родзинки помити залити киплячою водою на 20 хвилин. Потім воду злити родзинки віджати.

Паска Великодня з сиром

Коли опара підніметься у два рази, додаєте туди сир, жовтки, збиті з цукром, білки, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона (за смаком) і все перемішати.

Паска Великодня з сиром

Паска Великодня з сиром

Потім поступово додаючи просіяне борошно замісити липке тісто. Накрити миску рушником і залишити у теплому місці на 40 хвилин.

Паска Великодня з сиром

Додати родзинки, перемішати і залишити ще на 30 хвилин.

Паска Великодня з сиром

Змочивши руки в олії викласти тісто у форми на половину і залишити на 30 хвилин, щоб паска піднялася.

Паска Великодня з сиром

Поставити паски у попередньо розігріту до 180 градусів духовку випікатися на 35-40 хвилин, в залежності від розміру форми.

Паска Великодня з сиром

Паска Великодня з сиром

З цих інгредієнтів вийшло чотири смачних Великодніх паски з сиром. Готові пасочки прикрашаємо глазур’ю. Як зробити глазур для паски?

Паска Великодня з сиром

Приємного смаку!

1 думки про “Паска Великодня з сиром”

  1. Гість Юлія

    Дуже смачна паска. За цим рецептом пекла вперше, сподобалась. Тепер буду пекти щоразу

Коментарі закриті.