Добра паска

Добра паскаДобра паска
Дуже добра паска до Великодня – пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото.
З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см діаметр 10,5 см).

Інгредієнти

  • Жовтки яєчні 3 шт.
  • Дріжджі пресовані 35 г.
  • Цукор 100 г.
  • Масло вершкове 75 г.
  • Вершки домашні 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 0,5 кг.
  • Молоко 80 мл.
  • Родзинки 40 г.
  • Сіль 5 г.

Рецепт приготування доброї паски:

В нагріте до 36-38 градусів молоко додати по 1 ст.л цукру та борошна, все перемішати. Потім додайте туди подрібнені дріжджі і залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.

Добра паска

Масло розтопити, яєчні жовтки збити з цукром, родзинки промити водою.

Добра паска

Добра паска

Добра паска

Коли дріжджі підійдуть вилити їх у миску з половиною борошна.
Додати туди розтоплене масло, збиті з цукром яєчні жовтки, сметану, сіль, родзинки і все перемішати.

Добра паска

Додайте поступово другу частину борошна, замісити тісто. Тісто необхідно вимішувати не менше 15 хвилин. Тісто для паски повинне бути м’яким.

Добра паска

Миску з тістом накрити рушником, залиште у теплому місці на 1 годину. Тісто повинне збільшитися у два – три рази.

Добра паска

Готове тісто викласти у змащені вершковим маслом форми на ½ висоти і залишити, щоб підросло на ¾ висоти форми.

Добра паска

Помазати зверху збитим жовтком і поставити випікатися у попередньо розігріту до 180 °С духовку. Меншу паску випікати 30 хвилин, більшу 35-40 хвилин.

Добра паска

Охолоджені паски оздобити глазур’ю та посипати пасхальною посипкою.

Добра паска

Добра паска

Веселої Пасхи та приємного смаку!