Сирна паска з шоколадом та цукатами

Сирна паска з шоколадом та цукатамиСирна паска з шоколадом та цукатами
Сирна паска з шоколадом та цукатами смачний солодкий десерт до Великодня. На свято Пасхи прийнято випікати паски, та сирна паска завжди повинна бути на святковому столі. Сирна паска з шоколадом дуже корисна для дітей та готується просто.

Інгредієнти

  • Домашній сир 600 г. (9%)
  • Масло вершкове 100 г.
  • Сметана 2-3 ст. л. (20%)
  • Шоколад 50 г.
  • 1 стакан цукатів
  • Цукрова пудра 100 г.

Рецепт приготування сирної паски з шоколадом:

Шоколад помістити в холодильник. Сир протерти через металеве сито.

Сирна паска з шоколадом та цукатами

Розм’якшене масло збити міксером до отримання пишної маси. Протертий сир з’єднати зі збитим вершковим маслом, сметаною і цукровою пудрою і ретельно перемішати (якщо маса вийшла занадто густий, додати ще одну ложку сметани).

Сирна паска з шоколадом та цукатами

Цукати вимити, обсушити, великі цукати нарізати, дрібні використовувати цілком. Сирну масу змішати з шматочками цукатів.

Сирна паска з шоколадом та цукатами

Шоколад розколоти на невеликі фрагменти за допомогою маточки або ножа і потім просіяти через сито, щоб видалити шоколадну крихту.

Сирна паска з шоколадом та цукатами

Додати шматочки шоколаду в сирну масу і акуратно перемішати.

Сирна паска з шоколадом та цукатами

Невелику форму для паски або чистий новий квітковий горщик вистелити складеною в кілька шарів марлею. Викласти в форму сирну масу з цукатами і шоколадом, злегка її утрамбувати, накрити марлею і помістити зверху невеликий гніт.

Сирна паска з шоколадом та цукатами

Поставити форму з паскою в холодильник і залишити на 12 годин.

Порада
Якщо сир, який використовується для приготування паски, дуже вологий, його можна окремо помістити в марлю і покласти під гніт, щоб видалити надлишки рідини.

Веселої Пасхи!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013