Меню на Пасху 2018 року

Меню на Пасху 2018 рокуМеню на Пасху 2018 року

Пасха – найважливіше свято не тільки в Україні, а і в усьому світі. Великдень має свої традиції і особливі страви, які готують в цей день.
Кожна господиня хоче приємно здивувати своїх гостей та рідних смачними і вишуканими стравами – пасками, салатами, закусками.

Ми приготували особливе меню на Пасху 2018 року, кращі та нові рецепти з описом приготування та фото.

В 2018 році святкування Великодня відбудеться у неділю 8 квітня. Одними з кращих традицій цього свята є фарбування яєць, випічка пасок – пасхальні символи.

Пасха це ще і закінчення Великого Посту, тому на святковому столі багато різноманітних страв.

Так що смачного приготувати на Великдень?

На столі повинні бути м’ясні страви, різні салати, заливне, пироги та паски.

В більшості українських сімей готують:

  • Холодець
  • Різні салати
  • Фарбуванні яйця
  • Паски
  • Домашню ковбасу
  • М’ясні закуски

Меню на Пасху 2018 року

Як фарбувати яйця?

Фарбувати можна за допомогою харчових барвників або натуральних. Харчові барвники ви можете купити в магазині.
Я кожного року фарбую за народним рецептом в лушпинні цибулі. Колір яєць буде залежати від кількості використаного лушпиння – від світло-рудого до темно-червоного.

Стаття – Як фарбувати яйця на Пасху?

Меню на Пасху 2018 року

Паска на Великдень рецепти

Без паски, як і без крашанок, складно уявити пасхальний стіл. Паска приготовлена вдома дуже смачна, бо господиня готує з любов’ю. Тож краще самій зробити, ніж купувати в магазині (але коли нема часу, нічого не поробиш).

Інгредієнти:
Жовтки яєчні – 3 шт.
Дріжджі пресовані – 35 г.
Цукор – 100 г.
Масло вершкове – 75 г.
Вершки домашні – 2 ст.л.
Борошно пшеничне – 0,5 кг.
Молоко – 80 мл.
Родзинки – 40 г.
Сіль – 5 г.

Приготування паски:
В нагріте до 36-38 градусів молоко додати по 1 ст. л. цукру та борошна, все перемішати. Потім додайте туди подрібнені дріжджі і залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.

Масло розтопити, яєчні жовтки збити з цукром, родзинки промити водою.

Коли дріжджі підійдуть вилити їх у миску з половиною борошна.
Додати туди розтоплене масло, збиті з цукром яєчні жовтки, сметану, сіль, родзинки і все перемішати.

Додайте поступово другу частину борошна, замісити тісто. Тісто необхідно вимішувати не менше 15 хвилин. Тісто для паски повинне бути м’яким.

Миску з тістом накрити рушником, залиште у теплому місці на 1 годину. Тісто повинне збільшитися у два – три рази.
Готове тісто викласти у змащені вершковим маслом форми на ½ висоти і залишити, щоб підросло на ¾ висоти форми.

Помазати зверху збитим жовтком і поставити випікатися у попередньо розігріту до 180 °С духовку. Меншу паску випікати 30 хвилин, більшу 35-40 хвилин.

Охолоджені паски оздобити глазур’ю та посипати пасхальною посипкою.

Стаття – Рецепти пасок на Великдень

Що ще готують на Великдень?

Крім пасок і крашанок можна приготувати смачні весняні салати та закуски.

Смачна закуска – печінковий торт з грибною начинкою, прикраса будь-якого святкового столу.

Інгредієнти
Печінка куряча 800 г.
Борошно 1 ст.
Молоко 1 ст.
Яйця 5 шт.
Цибулина 1 шт.
Перець, сіль, олія
Для начинки:
Гриби свіжі 300 г,
Морква 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Майонез

Рецепт приготування
Подрібніть печінку у блендері або через м’ясорубку.

Додайте до подрібненої печінки борошно, молоко, збиті виделкою яйця, натерту на мілкій тертці цибулю, посоліть, поперчіть і все добре вимішайте.

Із отриманого тіста смажте на маленькій сковороді коржі з обох боків, з розрахунку 1 черпак тіста на сковорідку.

Для начинки порізати мілко гриби, натріть на великій тертці моркву, порізати кубиками цибулю, посоліть, поперчіть і смажте все на сковороді до готовності.

Далі візьміть один корж печінкового торту покладіть на тарілку змазати майонезом і покладіть трішки грибної начинки.

Так викладайте до тих пір, доки торт не буде складатися з 4-5 коржів. Зверху торт можна прикрасити тертими яйцями або твердим сиром.

Стаття – Рецепти закусок на Пасху

Меню на Пасху 2018 року

Весняні салати – легке доповнення святкового столу.

Салат «Пасхальне яйце»

Інгредієнти:
Буряк – 1 шт.
Морква – 2 шт.
Картопля – 2 шт.
Копчена курка – 150-200 г.
Твердий сир – 100 г.
Яйця – 2-3 шт.
Перець солодкий – 1 шт.
Майонез, сіль, перець, зелень – за смаком

Приготування салату:
Овочі і яйця відварити, почистити. Яйця, овочі, твердий сир натерти на середній тертці.
Солодкий перець і копчену курку нарізати маленькими кубиками.

Викладати салат шарами, дзеркально, починаючи з середини тарілки. Тарілку краще взяти подовгувату, щоб була схожа на яйце.
Зробити смужку з майонезу, зверху викласти смужку з буряка, вона буде завширшки в 2 рази ширше ніж всі інші.

Далі викладати салат у дві сторони від буряка одночасно.
Попередньо зробивши смужку з майонезу: моркву, твердий сир, солодкий перець, яйця, копчену курку і картоплю.

Салат у формі пасхального яйця готовий, за смаком прикрашаємо зеленню петрушки і кропу.

Стаття – Рецепти салатів на Великдень

Швидкі і смачні рецепти на Пасху

Якщо зовсім мало часу на приготування до свята, можна скористатись швидкими рецептами.

Яйця фаршировані твердим сиром – час приготування 15 хвилин.

Інгредієнти:
Яйця 6-7 шт.
Твердий сир – 100 г.
Часник – 2-3 зубці
Сіль, зелень – за смаком
Майонез

Рецепт приготування:
Яйця відварити протягом 7 хвилин після закипання води. Охолодити, почистити від шкаралупи і розрізати навпіл.

Вийняти жовтки і подрібнити їх в окремій мисці виделкою.
До жовтків додати тертий на дрібну тертку сир, часник.

Трішки посолити, перемішати і заправити майонезом. Готовою начинкою наповнити половинки яєць. Прикрасити яйця зеленню.

Приємного смаку і гарних свят!