Соус «Тартар»

Соус «Тартар»Соус «Тартар»
«Тартар» – класичний французький соус, який традиційно подають до риби. Приготувати соус «Тартар» в домашніх умовах дуже просто. Цей рецепт соусу тартар готується без майонезу.

Інгредієнти

  • 1 сирий жовток
  • 2 варені жовтки
  • 120 г оливкової олії
  • 1 ч. л. рубаної зелені кропу
  • 40 г маринованих огірків
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • мелений чорний перець, сіль – за смаком

Рецепт приготування соусу:

Варені жовтки розтерти. Додати сирий жовток, гірчицю і ретельно збити.

Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою оливкове масло. Додати сметану, подрібнені мілко огірки, лимонний сік, зелень. Посолити, поперчити і перемішати до однорідної маси.

Приємного смаку!