Соус з помідорів і перцю на зиму

Соус з помідорів і перцю на зиму

Соус з помідорів і перцю має яскравий вигляд, ароматний і смачний, в міру гострий. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько 3-х л. соусу. Цей соус буде прекрасним доповненням до м’ясних страв, птиці.

Інгредієнти

  • Помідори 3 кг.
  • Цибуля 300 г.
  • Перець болгарський 500 г.
  • Перець гострий 1 стручок
  • Часник 4-5 зубчиків
  • Олія 1/2 ст.
  • Оцет 1/2 ст.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Спеції за смаком

Як приготувати соус

Помідори вимийте, видаліть плодоніжки. Очистіть цибулю, перець очистіть від насіння і порізати смужками. Помідори перекрутити через м’ясорубку.

Вийде близько 3-х літрів томатного пюре. Цибулю, перець і гострий перець теж пропустити через м’ясорубку.

Овочеве пюре перелийте в каструлю, додайте пропущений через прес часник, цукор, сіль, олію і поставте варитися на середньому вогні.

Доведіть до кипіння, влийте оцет і варіть протягом 1 години на маленькому вогні.

У процесі приготування додайте спеції, спробуйте соус, може бути, треба додати сіль або цукор на свій смак.

Коли соус звариться, перелийте його в простерилізовані банки, герметично закрийте.

Остудіть і приберіть для зберігання. Ароматний і смачний соус з помідорів і перцю на зиму готовий.

Приємного смаку!