Соус з помідорів і перцю має яскравий вигляд, ароматний і смачний, в міру гострий. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько 3-х л. соусу. Цей соус буде прекрасним доповненням до м’ясних страв, птиці.
Інгредієнти
- Помідори 3 кг.
- Цибуля 300 г.
- Перець болгарський 500 г.
- Перець гострий 1 стручок
- Часник 4-5 зубчиків
- Олія 1/2 ст.
- Оцет 1/2 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Спеції за смаком
Як приготувати соус
Помідори вимийте, видаліть плодоніжки. Очистіть цибулю, перець очистіть від насіння і порізати смужками. Помідори перекрутити через м’ясорубку.
Вийде близько 3-х літрів томатного пюре. Цибулю, перець і гострий перець теж пропустити через м’ясорубку.
Овочеве пюре перелийте в каструлю, додайте пропущений через прес часник, цукор, сіль, олію і поставте варитися на середньому вогні.
Доведіть до кипіння, влийте оцет і варіть протягом 1 години на маленькому вогні.
У процесі приготування додайте спеції, спробуйте соус, може бути, треба додати сіль або цукор на свій смак.
Коли соус звариться, перелийте його в простерилізовані банки, герметично закрийте.
Остудіть і приберіть для зберігання. Ароматний і смачний соус з помідорів і перцю на зиму готовий.
Приємного смаку!