Соковитий шашлик з свинини в вині

шашлик з свининишашлик з свинини
Дуже делікатним виходить смак шашлику зі свинини, якщо для маринаду ви використовуєте біле вино. Свинна шия – мясо яке гарно підходить для шашлику, воно не потребує серйозного маринування для розм’якшення.

Інгредієнти

  • Свинина (шия) 1 кг.
  • Цибуля середня 2 шт.
  • Сіль грубозерниста 1 ч. л.
  • Оливкове масло 2 ст. л.
  • Сухе біле вино 0,5 ст.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Чорний перець, базилік ​​за смаком

Рецепт приготування шашлику

Промийте і наріжте невеликими шматочками свинячу шию. Цибулини наріжте кільцями. Подрібніть (не дуже дрібно) невеликий пучок зелені.

Маринування шашлику

Складіть у посуд цибулю, додати ложку солі – розім’яти до виділення соку.

Додайте до цибулі шматочки м’яса, зелень і біле сухе вино, оливкову олію, цукор, чорний перець. Перемішати все і залишити в прохолодному місці на 3-5 годин для маринування.

Обсмажуйте над вугіллям як зазвичай, плавно повертаючи і періодично збризкуючи водою, змішаної з вином або маринадом. Шашлик виходить ніжним, м’яким і соковитим.

Приємного смаку!

шашлик з свининишашлик з свинини