Готуємо шашлик з яловичини на кефірі – виходить нежирний, дуже м’який і соковитий. Багато хто вважає, що шашлик з яловичини схильний виходити жорстким, навіть попри використання вирізки.
Тому рідко хто використовує яловичину для приготування шашлику. На відміну від свинини, яловичину складніше приготувати. При приготуванні шашлику з яловичини потрібно відмовитись від оцту, краще додати його до готової страви.
Приготуємо маринад на кефірі або йогурті з додавання гірчиці для шашлику з яловичини. Гірчиця зробить м’ясо м’якеньким, і в якійсь мірі продезінфікує. Спецій багато не потрібно, буде досить цибулі та ароматних мелених перців.
Інгредієнти
- Яловичина м’яка частина 600 г
- Кефір або йогурт 1 ст.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Мелений перець (білий, чорний, червоний) за смаком
- Сіль за смаком
Рецепт приготування
Маринад для шашлику з яловичини
З’єднати кефір з сумішшю мелених перців і гірчицею.
М’ясо порізати шматочками та помістити в маринад. Маринувати протягом 2-4 годин.
Замариноване м’ясо яловичини нанизати на шампури, потім злегка посоліть.
Помістіть шампури з м’ясом на мангал. Готувати над розпеченими і рівномірно розкладеним вугіллям, перевертати періодично і смажити 15-20 хвилин.
Соковитий шашлик з яловичини готовий.
Шашлик подавати з соусами за вашим смаком, з коржами, з салатами з овочів або маринованою цибулею.
Приємного смаку!