Шашлик з яловичини на кефірі

Шашлик з яловичини на кефірі

Готуємо шашлик з яловичини на кефірі – виходить нежирний, дуже м’який і соковитий. Багато хто вважає, що шашлик з яловичини схильний виходити жорстким, навіть попри використання вирізки.

Тому рідко хто використовує яловичину для приготування шашлику. На відміну від свинини, яловичину складніше приготувати. При приготуванні шашлику з яловичини потрібно відмовитись від оцту, краще додати його до готової страви.

Приготуємо маринад на кефірі або йогурті з додавання гірчиці для шашлику з яловичини. Гірчиця зробить м’ясо м’якеньким, і в якійсь мірі продезінфікує. Спецій багато не потрібно, буде досить цибулі та ароматних мелених перців.

Інгредієнти

  • Яловичина м’яка частина 600 г
  • Кефір або йогурт 1 ст.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Мелений перець (білий, чорний, червоний) за смаком
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування

Маринад для шашлику з яловичини
З’єднати кефір з сумішшю мелених перців і гірчицею.

М’ясо порізати шматочками та помістити в маринад. Маринувати протягом 2-4 годин.

Замариноване м’ясо яловичини нанизати на шампури, потім злегка посоліть.

Помістіть шампури з м’ясом на мангал. Готувати над розпеченими і рівномірно розкладеним вугіллям, перевертати періодично і смажити 15-20 хвилин.

Соковитий шашлик з яловичини готовий.

Шашлик подавати з соусами за вашим смаком, з коржами, з салатами з овочів або маринованою цибулею.

Приємного смаку!