Смачний та соковитий шашлик зі свинини. Приготування шашлику на природі супроводжується веселим співом пташок. Ви дізнаєтесь як зробити гарний маринад для шашлику, та як смажити шашлики на природі.
Інгредієнти
- Свинина, ошийок 2 кг.
- Пекучий перець чилі 1 шт. (або мелена суміш перців)
- Мед 3 ст. л.
- Гірчиця мелена 5 ст. л.
- Соєвий соус 100 мл.
- Олія 50 мл.
- Корінь імбирю 3-4 см.
- Часник 1 шт.
Рецепт приготування
Помити м’ясо, порізати шматочками приблизно 4х4 см, якщо смажити на шампурах і 10х2 см якщо смажити на решітці.
Голівку часнику очистити, у зубцях зробити невеликі надрізи (не розрізати зубці навпіл і не подрібнюйте).
В каструлю з м’ясом добавити нарізаний свіжий перець чилі, або суміш перців. Корегуйте гостроту за власним бажанням.
Корінь імбиру почистити та натерти на мілку тертку, віджати з нього сік.
В окремій тарілці змішати сік імбиру, соєвий соус, гірчицю, мед, олію.
Додати до перченого м’яса часник, маринад і все гарно перемішати.
Накрити кришкою і залишити м’ясо на 24 години у холодильнику. Поки маринується перемішайте декілька раз.
Увага: солити м’ясо не потрібно.
Смажите шашлики на природі, слідкуючи щоб не пересмажилося. Коли м’ясо зняли з шампура, можна трішки присолити за бажанням.
Можна скуштувати соковитий та смачний шашлик. Додавайте порізані свіжі овочі та різноманітні соуси за смаком.
Приємного смаку!