Салат з печінки «Везувій»

Салат з печінки «Везувій»Салат з печінки «Везувій»

Салати з печінки неймовірно смачні та поживні. Сьогодні на передодні Нового року приготую салат з курячої печінки під назвою Везувій. Цей салат викладається шарами, має ніжний смак, цікавий і простий в приготуванні.

До вашої уваги рецепт з фотографіями приготування салату з печінкою, маринованими огірками, яйцями і твердим сиром.

Інгредієнти

  • Куряча печінка 300 г.
  • Мариновані огірки 2-3 шт.
  • Цибуля 1 шт. велика
  • Морква 1 шт. велика
  • Яйця 3 шт.
  • Часник 1-2 зубці
  • Твердий сир 100-150 г.
  • Сіль, майонез за смаком

Як готувати салат з печінки

Курячу печінку помити, відварити до готовності, залишити щоб охолола. В мене печінка була з серцями, я їх теж використаю в салаті.

печінку відварити

Яйця відварити в киплячій воді 7 хвилин, охолодити.

Моркву натерти на велику тертку, цибулю порізати невеликими кубиками. Смажити моркву з цибулею в сковорідці з додаванням олії до готовності.

Смажити моркву з цибулею в сковорідці з додаванням олії

Салат викладати шарами:

  • 1 шар – натерта на велику тертку печінка, посолити, змазати майонезом;
    натерта на велику тертку печінка
    змазати майонезом

  • 2 шар – мариновані огірки натерті на великій тертці;
    мариновані огірки натерті на великій тертці

  • 3 шар – смажена морква з цибулею, часник вичавлений через часникодавку, змазати майонезом;
    смажена морква з цибулею

  • 4 шар – яйця натерті на середній тертці, посолити, змазати майонезом;
    яйця натерті на середній тертці

  • 5 шар – тертий твердий сир на великій тертці.
тертий твердий сир на великій тертці

Салат з печінки готовий, можна прикрасити салат рубаною зеленню. Поставте салат у холодильник на 2-3 години, щоб просочився.

Приємного смаку!