Салат з печінки тріски

Салат з печінки тріскиСалат з печінки тріски
Салат з печінки тріски має ніжний смак та користь. Рецепт салату з печінкою тріски простий та швидкий, робиться шарами.
Печінка тріски дуже корисна – містить важливий вітамін А, необхідний для гарного зору, і вітамін D, що відповідає за міцність кісток. Пропонуємо вам легкий в приготуванні салат з печінкою тріски рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Печінка тріски 230 г.
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Молода картопля середнього розміру 4 шт.
  • Мариновані огірки 3 шт.
  • Майонез
  • Зелена цибуля 50 г.
  • Свіжа петрушка невеликий пучок
  • Свіжий кріп невеликий пучок

Рецепт приготування салат з печінки тріски:

Молоду картоплю помити. Очищаємо від шкірки і заливаємо холодною водою. Коли вода в каструлі закипить, знімемо пінку і посолимо. Відварюємо до м’якості. Не забувайте, що молода картопля розварюється швидше старої. Зіллємо воду і охолодити картоплю.

Салат з печінки тріски

Курячі яйця помити, залити холодною водою, додати трохи кухонної солі. Будемо варити яйця протягом 10 хвилин після закипання, так як у них повинен бути твердий жовток всередині. Потім охолодити чотири яйця, очистимо від шкаралупи.

Для класичного салату з печінки тріски нам потрібно відокремити білки від жовтків.

На великій тертці натерти білок, жовток натерти на дрібній тертці.

Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками.

Пір’я зеленої цибулі наріжемо дрібними кільцями.
Свіжий кріп і петрушку помиємо в теплій воді, обсушимо і дрібно наріжемо.

Першим шаром викладаємо терту картоплю. Зверху робимо сіточку з майонезу.

Салат з печінки тріски

Відкриємо консерви з печінкою тріски. Виделкою акуратно дістати печінку з банки. Перекладемо її в окрему піалу і ретельно розімніть вилкою.

Викладемо подрібнену печінку тріски поверх першого шару і також трохи змажемо майонезом.

Салат з печінки тріски

Далі шар тертих білків. Зверху трохи їх посолити, нанести сіточку з майонезу.

Салат з печінки тріски

Рясно посипаємо білки ароматною подрібненою зеленню і колечками зеленої цибулі. Зверху капаємо майонезом.

Салат з печінки тріски

Поверх зелені наступний шар мариновані огірки. Зверху знову змажемо майонезом.

Салат з печінки тріски

Для того щоб салат з печінки тріски вийшов ніжним і смачним, не треба утрамбовувати кожен шар. Салат повинен вийти легким і повітряним.

Зверху посипаємо салат тертими жовтками. Це останній шар, змащувати жовтки майонезом не потрібно.

Салат з печінки тріски

Прикрасимо салат з печінки тріски кільцями зеленої цибулі і листочками петрушки.

Салат з печінки тріски можна подавати відразу або попередньо охолодивши у холодильнику. Блюдо стає ще смачніше, коли салат трохи просочиться.

Приємного смаку!