Рецепт приготування салат з печінки тріски:
Молоду картоплю помити. Очищаємо від шкірки і заливаємо холодною водою. Коли вода в каструлі закипить, знімемо пінку і посолимо. Відварюємо до м'якості. Не забувайте, що молода картопля розварюється швидше старої. Зіллємо воду і охолодити картоплю.
Курячі яйця помити, залити холодною водою, додати трохи кухонної солі. Будемо варити яйця протягом 10 хвилин після закипання, так як у них повинен бути твердий жовток всередині. Потім охолодити чотири яйця, очистимо від шкаралупи.
Для класичного салату з печінки тріски нам потрібно відокремити білки від жовтків.
На великій тертці натерти білок, жовток натерти на дрібній тертці.
Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками.
Пір'я зеленої цибулі наріжемо дрібними кільцями.
Свіжий кріп і петрушку помиємо в теплій воді, обсушимо і дрібно наріжемо.
Першим шаром викладаємо терту картоплю. Зверху робимо сіточку з майонезу.
Відкриємо консерви з печінкою тріски. Виделкою акуратно дістати печінку з банки. Перекладемо її в окрему піалу і ретельно розімніть вилкою.
Викладемо подрібнену печінку тріски поверх першого шару і також трохи змажемо майонезом.
Далі шар тертих білків. Зверху трохи їх посолити, нанести сіточку з майонезу.
Рясно посипаємо білки ароматною подрібненою зеленню і колечками зеленої цибулі. Зверху капаємо майонезом.
Поверх зелені наступний шар мариновані огірки. Зверху знову змажемо майонезом.
Для того щоб салат з печінки тріски вийшов ніжним і смачним, не треба утрамбовувати кожен шар. Салат повинен вийти легким і повітряним.
Зверху посипаємо салат тертими жовтками. Це останній шар, змащувати жовтки майонезом не потрібно.
Прикрасимо салат з печінки тріски кільцями зеленої цибулі і листочками петрушки.
Салат з печінки тріски можна подавати відразу або попередньо охолодивши у холодильнику. Блюдо стає ще смачніше, коли салат трохи просочиться.
Приємного смаку!