Салат з язика

Салат з язикаСалат з язика
Салат з язика не тільки смачний, але і корисний. Язик належить до субпродуктів, тому якщо ви заміните ним м’ясо в м’ясному салаті, то блюдо вийде більш дієтичним.
Насичений смак м’ясного салату з язиком підкреслюється додавання маринованих огірків і грибів. Салат з язика – рецепт стане в нагоді для підготовки святкового столу. Дізнайтеся простий рецепт приготування салату з язика з фото.

Інгредієнти

  • яловичий язик 400 г.
  • мариновані огірки 300 г.
  • мариновані гриби (шампіньйони середнього розміру) 270 г.
  • цибуля 150 г.
  • твердий сир 100 г.
  • сіль, чорний перець за смаком
  • майонез

Рецепт приготування

Промити язик під проточною водою, покласти в каструлю і довести до кипіння на невеликому вогні.

Салат з язика

Зніміть піну після закипання води, посоліть, додайте кілька горошин перцю і варіть далі, при слабкому кипінні приблизно 2 години. Коли язик зварився, вийміть його з каструлі, потримайте кілька хвилин в холодній воді і зніміть шкірку.

Салат з язика

Для маринування цибулі налийте в миску води, додайте сіль, цукор, оцет – все перемішайте. Покладіть в миску нарізану півкільцями цибулю, добре помніть рукою і залиште на 20 хвилин.

Салат з язика

Наріжте огірки соломкою.

Салат з язика

Розріжте гриби на 4-ри частинки, якщо у вас здорові грибочки то розрізайте на більшу кількість частин.

Салат з язика

Твердий сир натерти на тертці.

Салат з язика

Варений язик наріжте соломкою.

Салат з язика

Викласти всі інгредієнти в посуду: цибулю добре відтиснуту від маринаду, гриби, огірки, сир, язик – трішки посолити і поперчити.

Перемішати салат заправлений майонезом.

Приємного смаку!