Святковий салат «Бузок» має красивий вигляд та смачний на смак. Дізнайтесь як приготувати салат бузок, рецепт з фото. Смачний салат прикрасить ваш святковий стіл і принесе весняний настрій до вашої оселі.
Інгредієнти
- Філе оселедця 300 г.
- Картопля 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Буряк 1 шт.
- Яйця 4-5 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Сир твердий 100 г.
- Майонез
Рецепт приготування салату:
Відварити овочі, почистити.
Яйця відварити і відокремити білок від жовтка. Білки натерти на середній тертці. Віджати сік з вареного буряка і змішати з 2/3 натертих білків.
Салат викладається шарами.
1 шар: відварену картоплю натерти на великій тертці і посолити. Змішати з майонезом викласти на блюдо.
2 шар: оселедець порізати кубиками і викласти на картоплю. На оселедець положити дрібно порізану цибулю і помазати майонезом.
3 шар: натерти буряк на великій тертці викласти на оселедець з цибулею і змазати майонезом.
4 шар: натерти моркву на великій тертці викласти на буряк і помазати майонезом.
5 шар: подрібнити виделкою жовтки викласти на моркву і помазати майонезом.
6 шар: натерти на середній тертці сир і викласти на жовтки.
Зверху прикрашаємо салат квітами бузку з білків яєць. Зелень петрушки викласти на поверхні салату у вигляді гілки. Із кольорового і білого білку викласти гілку бузку. По краю салату можна викласти гілочки кропу.
Святковий салат готовий, можете подавати до столу!
Приємного смаку!