Салати на новий рік 2020: рецепти святкових салатів

Салати на новий рік 2020

Ті хто ще не визначився з новорічним меню 2020 ми приготували підбірку рецептів смачних салатів до святкового столу. Салати на Новий рік 2020 здивують ваших гостей і найкраще підійдуть для новорічного столу і стануть його прикрасою.

Новорічне меню 2020 року прекрасно доповнять краща п’ятірка салатів.

Легкі рецепти салатів на Новий рік 2020

Салат з куркою

салат з куркоюІнгредієнти:

  • Куряча грудка – 300 г.

  • Твердий сир – 150 г.

  • Яйця – 4 шт.

  • Морква – 1 шт.

  • Ківі – 1 шт.

  • Кукурудза консервована – 100 г.

  • Майонез – 3 ст. л.

Рецепт приготування салату з куркою:

Відварити до готовності курячу грудку і моркву, яйця варити приблизно 10 хвилин в киплячій воді.

Натерти твердий сир і яйця на дрібній тертці.

Курячу грудку порізати кубиками, або розділіть на волокна – як вам більше подобається.

Візьміть тарілку і в середину поставте сервіровочне кільце. Перший шар – натерті яйця, трохи посолити і змастити майонезом.

Наступний шар – куряча грудка, змастити майонезом.

Далі викласти моркву, потім твердий сир і змастити майонезом.

Останнім шаром прикрасити салат порізаним ківі та консервованою кукурудзою.

Салат Феєрверк

салат феєрверк

Інгредієнти

  • Шинка – 200 г.

  • Яйця – 4 шт.

  • Свіжі помідори – 2 шт.

  • Цибуля – 1 шт.

  • Солодкий перец – 3 шт.

  • Майонез – за смаком.

Рецепт приготування салату Феєрверк:

Відварити яйця до готовності, відокремити білки від жовтків. Білки порізати соломкою, жовтки виделкою розімяти на крихти.

Болгарський перець помити, видалити насіння, відрізати хвостики.

Цибулю почистити, залити окропом на 5 хвилин, потім відразу промити холодною водою – так вона не зіпсує смак салату.

Порізати перець, цибулю, помідори, шинку тонкими скибочками.

Всі інгредієнти салату викладати по колу в кілька шарів, чергуючи мясо з цибулею, потім білки і перець. Останнім шаром покласти помідори і змазати майонезом.

Верх салату прикрасити жовтками.

Бурякові ялинки

салат бурякові ялинки

Інгредієнти на 6 порцій

  • Буряки невеликі – 6 шт.

  • М’яка бринза – 150 г.

  • Авокадо – 1 шт.

  • Густа сметана – 1 ч. л.

  • Цедра лимону – 1 ч. л.

  • Сік лимону – 1 ч. л.

  • Мелений перець, сіль, зелень, часник – за смаком

Рецепт приготування салату бурякові ялинки:

Відварити буряк до готовності, очистити від шкірки і порізати пластинами товщиною в 3 мм. Солимо і перчимо за смаком.

Змішуємо бринзу з цедрою лимону, меленим перцем і подрібненим часником. В іншій тарілці змішати м’якоть авокадо з сметаною, меленим перцем – все ретельно розім’яти.

Ялинки зробити з двома різними начинками. На тарілку покласти найширший кружечок буряку, трохи начинки і продовжувати таким чином зменшуючи з кожним шаром розмір кружечка буряку. Кількість шарів в ялинці може бути на ваш розсуд.

Щоб ялинки були стійкими скріпити кожну за допомогою дерев’яної шпажки.

Салат прикрасити рубаною зеленню петрушки і кропу.

Салат Перший сніг

салат перший сніг

Інгредієнти

  • М’ясо свинина  – 200 г.

  • Яйця – 3 шт.

  • Твердий сир – 80 г.

  • Волоські горіхи – 40 г.

  • Виноград Кишмиш без кісточок

  • Майонез, сіль – за смаком

Рецепт приготування салату Перший сніг:

Відварити до готовності м’ясо і яйця. Готове м’ясо і яйця порізати соломкою.

Твердий сир натерти на великій тертці, невелику частину залишити для прикраси салату.

Горіхи подрібнити ножем.

Кожен з інгредієнтів окремо перемішати з майонезом, посолити за смаком.

Салат викладати шарами: м’ясо, волоські горіхи, твердий сир, яйця.

Краї салату посипаємо тертим сиром, на верх покласти виноград цілими бубками або половинками і посипати сиром.

Салат Олів’є з креветками

салат Олів'є з креветками

Авокадо, свіжі огірки і креветки роблять олів’є незвичним і придають йому легкість і ніжність.

Інгредієнти

  • Креветки (свіжоморожені) – 250 г.

  • Авокадо – 2 шт.

  • Свіжі огарки – 2 шт.

  • Морква – 1 велика

  • Горошок консервований – 150 г.

  • Перепелині яйця – 8 шт.

  • Цибуля – 1 шт.

  • Майонез – за смаком

  • Мелений перець, сіль – за смаком

Рецепт приготування салату Олів’є з креветками

Моркву відварити до готовності, порізати дрібними кубиками.

Відварити креветки в підсоленій воді на протязі 5-7 хвилин, відкинути на друшляк і залишити щоб охолонули. Очистити креветки від шкірки.

Відварити перепелині яйця в киплячій воді впродовж 3 хвилин. Почистити і розрізати на чотири частини.

Авокадо почистити і порізати кубиками. Огірок нарізати кубиками, цибулю дрібно порізати.

Змішати в посуді зелений горошок, моркву, яйця, огірок, авокадо, креветки. Посолити, поперчити за смаком, добре перемішати.

Салат Олів’є готовий.

Веселих Новорічних свят!