Корисний салат із зелені

Салат з чері і зелені

Можна спробувати приготувати щось зовсім нове, незвичне, але використовувати при цьому самі звичайні продукти, які завжди знайдуться на прилавках овочевого ринку або на полицях супермаркету. Таким вийшов корисний салат із зелені.

Інгредієнти

Помідори черрі червоні 10 шт.
Помідори черрі жовті 10 шт.
Часник 1-2 зубчики (в залежності від розміру)
Кілька «пір’їнок» зеленої цибулі
Кунжут 1 ст. л.
Насіння льону і соняшнику до смаку
Базилік кілька листочків
Оливкова олія 2 ст. л.
Вода (краще використовувати негазовану мінеральну воду) 2 ст. л.
Лимонний сік 2 ст. л.
Сіль, чорний перець, мелений сухий перець чилі за смаком

Осінь та зима — прекрасна пора, щоб відмовитися від важкої жирної їжі на користь легких овочевих або фруктово-овочевих салатів. Таких, наприклад, як американський легкий салат «Коул Слоу», або традиційний салат з огірків і помідорів.

Готуємо салат

  1. Черрі вимити, обсушити на серветці, нарізати половинками і рівномірно розкласти на блюді або тарілці великого діаметру.

  2. Зелену цибулю подрібнити (її повинно вийти приблизно півчашки або трохи більше жмені) і так само рівномірно посипати нею помідори.

  3. Часник почистити, дрібно нарубати ножем (не використовуйте часникодавку, оскільки вона часник розчавить в пасту, а нам потрібні дрібні фракції) і теж посипати ним помідори.

  4. Змішати в окремій ємності оливкову олію, воду, лимонний сік, сіль, перець і полити помідори цієї заправкою.

  5. Посипати салат попередньо обсмаженими зернами кунжуту і, якщо вирішили їх використовувати, зернами льону і соняшнику.

  6. Зверху прикрасити листочками базиліку. Особливо ефектно на червоно-жовто-зеленому тлі будуть виглядати листочки фіолетового базиліка.

  7. Салат можна подавати до столу відразу або витримати 30-40 хвилин в холодильнику, що особливо актуально в жаркі дні і діє більш освіжаюче.

рецепт салату