Панкейк класичний рецепт

Панкейк класичний рецептПанкейк класичний рецепт

Панкейк класичний – смачний та пишний, десерт на сніданок. Рецепт приготування американського панкейку дуже простий, покрокове фото. Смакувати панкейки краще з варенням, згущеним молоком або солодким сиропом.

Інгредієнти

  • Борошно 300 г.
  • Молоко 400 мл.
  • Цукор 100 г.
  • Розпушувач 20 г.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло 90 г.
  • Яйця 2 шт.

Рецепт приготування панкейка

Вершкове масло розтопити. Змішати всі інгредієнти у ємності.

Змішати всі інгредієнти у ємності

Щоб не було грудочок, краще перемішати міксером.

Щоб не було грудочок, краще перемішати міксером

Панкейки мажна смажити у мультиварці або на сковороді.

У мультиварці

Чашу мультиварки змазати олією, включити режим жарка, кришку не закривати.

Чашу мультиварки змазати олією, включити режим жарка, кришку не закривати

Після звукового сигналу про нагрівання чаші влити невелику порцію тіста і смажити на протязі 2 хвилин. Потім панкейк перевернути і смажити ще 2 хвилини.

панкейк смажити ще 2 хвилини

На сковороді

Змазати сковорідку олією. Нагріти сковорідку.

Змазати сковорідку олією. Нагріти сковорідку

Налити порцію тіста, накрити обов’язково сковорідку кришкою.

Налити порцію тіста, накрити обов'язково сковорідку кришкою

Смажити доки тісто не схопиться і не з’являться дірочки.

Смажити доки тісто не схопиться і не з'являться дірочки

Потім панкейк перевернути на інший бік і смажити ще 1-2 хвилини.

Потім панкейк перевернути на інший бік і смажити ще 1-2 хвилини

Смажити панкейки необхідно на середньому вогні. Подавати до столу панкейки можна з сметаною, вершками, варенням, сиропом.

Смачні панкейки готові.

Смачні панкейки готові

Приємного смаку!