Заливний свинячий язик

Заливний свинячий язикЗаливний свинячий язик

Заливний язик свинячий дуже популярне блюдо, улюблена страва багатьох людей. Рецепт заливного свинячого язика, фото і покроковий опис приготування до вашої уваги. Поради щодо приготування смачного заливного з свинячого язика. Гарна друга страва на свята та на кожен день.

Інгредієнти

  • Язик свинячий 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Швидкорозчинний желатин 1,5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л. з гіркою
  • Лавровий лист, перець горошком

Рецепт приготування заливного

Замочити язики у холодній воді на 30 хвилин. Моркву і цибулю помити, почистити.

Свинячі язики я готую в мультиварці-скороварці Редмонд, мені так зручніше та швидше, ви можете варити у звичайній каструлі на маленькому вогні близько двох годин.

В чашу мультиварки скласти язики, моркву, цибулю, сіль, перець, лавровий лист. Налити 650 мл води.

В чашу мультиварки скласти язики, моркву, цибулю, сіль, перець, лавровий лист

Закрити кришку і включити режим ТУШКУВАННЯ/ХОЛОДЕЦЬ на 40 хвилин.

Після сигналу про закінчення відкрити кришку мультиварки і дістати язики.

Після сигналу про закінчення відкрити кришку мультиварки
дістати язики

Відразу обдати холодною водою, щоб легко почистилась шкірка.

Відразу обдати холодною водою, щоб легко почистилась шкірка

Язики почистити і нарізати поперек на пластинки товщиною до 5 мм.

Язики почистити

Викласти порізані шматочки у тарілку, оформити за бажанням відвареною морквою.

Викласти порізані шматочки у тарілку

Від юшки, в якій варилися язики відлити 2 склянки. Процідити через марлю юшку.

Процідити через марлю юшку

Добавити 1,5 ст.л швидкорозчинного желатину і добре перемішати до повного розчинення.

Ще раз процідити юшку. Якщо на поверхні жирні плями, їх можна забрати поклавши зверху серветку, вона вбере в себе надлишковий жир.

серветкою забрати надлишковий жир
юшка для заливного готова

Залити юшкою язики і поставити у холодне місце для застигання.

Залити юшкою язики і поставити у холодне місце для застигання

Смачний заливний свинячий язик готовий, смачного!

заливний свинячий язик готовий

Корисна та смачна страва готова, подавайте на стіл.