Філе курки в картопляно-сирній шубці

Філе курки в картопляно-сирній шубціФіле курки в картопляно-сирній шубці
Куряче філе в шубці смачна альтернатива домашнім котлетам. Я готую філе курки в картопляно-сирній шубці за допомогою мультиварки. Дуже простий рецепт філе курки в шубці на кожен день та свята, фото приготування та покроковий опис.
Якщо ви плануєте відразу приготувати декілька курячих філе, то краще готувати філе курки в шубці за допомогою великої сковорідки, під час приготування накривати кришкою, по часу готувати так само як у мультиварці.

Інгредієнти

  • Філе курки 2 шт.
  • Яйця 1-2 шт.
  • Сира картопля 2 шт.
  • Твердий сир 100-150 г.
  • Чорний перець, сіль, приправа до м’яса за смаком
  • Олія для смаження

Рецепт приготування філе курки в шубці:

Філе курки покладіть у харчову плівку і відбийте, щоб воно стало завтовшки приблизно 1 см.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Порізати готове філе на порційні шматки, поперчити та посолити. Залишити трохи постояти, поки приготуємо картопляну шубку.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Помити, почистити картоплю і натерти на великій тертці. Сир теж натерти на великій тертці.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Змішати картоплю, твердий сир та додати яйце, також я додаю небагато приправи до м’яса «Французькі трави».

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Нашу шубку будемо накладати тільки з однієї сторони курячого філе.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

В каструлю мультиварки налити кілька столових ложок олії. Готуємо в режимі «Випічка», я ставлю 45 хвилин і залишаю нагріватися.

На кожен шматок філе покладіть по 1 столовій ложці картопляно-сирної шубки. Мультиварка нагрілась кладемо в неї куряче філе шубкою донизу.
Обсмажуємо 10 хвилин з відкритою кришкою мультиварки (якщо смажите в сковорідці то накривайте кришкою).

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Перевертаємо філе обережно на другу сторону і смажимо 20 хвилин з закритою кришкою мультиварки.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Знову перевертаємо на інший бік, шубкою донизу, і смажимо до завершення 10 хвилин з відкритою кришкою.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Дуже добре філе курки в картопляній та сирній шубці поєднується з овочевим гарніром або кашами.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Куряче філе в шубці можна використати як гаряча або холодна закуска. Дуже ситна та соковита друга страва.

Філе курки в картопляно-сирній шубці

Приємного смаку!