Маса продуктів у столовій, чайній ложках, у стакані в грамах

Точне дотримання пропорцій продуктів є запорукою успішного приготування більшості страв. Однак найчастіше в інгредієнтах рецепта написаний вага в грамах або мілілітрах.
Але як відміряти цю кількість вдома, якщо під рукою немає кухонних ваг або мірного стакана. У такій ситуації допоможе наша порівняльна таблиця мір і ваг.

Перед вами зручна таблиця для перекладу ваги і обсягу деяких продуктів в зрозумілі всім. У ній вказані часто використовувані інгредієнти і кількість цього продукту в склянці, столовій і чайній ложці в грамах, а також середня вага деяких овочів і фруктів. З нею легко перевести грами в ложки, і навпаки.

Порівняльна таблиця мір продуктів в грамах

Продукти Вага продуктів в грамах
Стакан
250 мл.
Стакан
200 мл.
Столова ложка Чайна ложка 1 штука в грамах
Абрикос 40
Апельсин 140
Арахіс очищений 175 140 20
Баклажан 200
Болгарський перець 50-150
Брусниця 140
Варення 330 270 50 17
Вино столове 250 200 20 5
Вишня свіжа 190 150 30
Вода 250 200 18 5
Гвоздика мелена 3
Гвоздика не мелена 4
Голубика 260
Горох лузаний 230 25 10
Горох нелузаний 200 0 0
Гірчиця 4
Гірчиця порошок 4
Груша 135
Джем 40 15
Ожина 190
Желатин (порошок) 15 5
Желатин лист 2,5
Суниця 8
Родзинки 190 165 25
Какао 20 10
Капуста (качан) 1500-2000
Картопля середня 100
Кислота лимона кристалічна 25 8
Кислота лимона суха 25 8
Полуниця 150 120 25
Журавлина 145
Кориця мелена 20 8
Кофе 20 10
Кофе мелений 20 7
Крупа геркулес 90 70 12 6
Крупа гречана 210 190 15 7
Крупа манна 200 180 25 8
Крупа вівсяна 90 75 12
Крупа перлова 230 210 25 8
Крупа ячна 180 160 20 7
Агрус 210
Лавровий лист 0,2
Лікер 20 7
Цибуля середня 75
Мак 135 18 5
Мак 155 15 5
Малина 140 110 20
Маргарин топлений 230 180 14 10
Масло тваринне топлене 240 185 17 5
Олія 240 190 20 5
Масло вершкове 240 210 40 15
Мед 325 270 25 15
Мигдаль очищений 160 130 30 10
Молоко згущене 30 12
Молоко сухе 120 100 20 5
Молоко незбиране 250 200 20 5
Морква середня 75
Мука картопляна 180 150 30 10
Мука кукурудзяна 160 130 30 10
Мука пшенична 160 130 25 10
Огірок середній 100
Горіх волоський мелений 120 100 20 5
Горіх фундук чищений 170 130 30 10
Горіх ядро 165 30
Перець гіркий 0,05
Перець духмяний порошком 4,5 0,07
Перець мелений червоний 1
Перець мелений чорний 5
Перець чорний горошок 0 0,03
Персик 85
Петрушка 50
Петрушка корінь 150
Повидло 310 290 36 12
Помідор 75
Пшоно 220 25 8
Пюре суничне 350 290 50 17
Пюре ягідне 350 290 50 17
Редиска 15-25
Редька 150-200
Ріпа 75-100
Рис 240 180 25 9
Сало 50 30
Сало топлене 245 220 20
Цукор кусковий 200 140 9
Цукрова пудра 180 140 25 8
Цукор 230 180 30 12
Буряк 50
Селера 100
Селера корінь 75-100
Слива 150 30
Вершки 250 200 14 5
Сметана 250 210 25 10
Смородина червона 175 35
Смородина чорна 155 30
Сода питна 28 12
Сік 250 200 18 5
Сіль 325 270 30 10
Сухарики 50
Сухарики панірувальні 125 100 20 5
Домашній сир 17 5
Томатне пюре 220 190 25 8
Томатний соус 25 8
Томатна паста 30 10
Оцет 250 200 18 5
Квасоля 220 30 10
Пластівці кукурудзяні 50 35 17 2
Пластівці вівсяні 100 80 14 4
Пластівці пшеничні 60 45 9 2
Чай 15 4
Черешня 165
Чорна смородина 180 130 30
Черниця 200 35
Черниця сушена 130 15
Чорнослив 250 220 25
Сочевиця 210 180
Яблуко 90
Яблуко сушене 70
Яйце (білок) 11 шт. 9 шт. 30
Яйце (жовток) 12 шт. 10 шт. 20
Яйце без шкарлупи 6 шт. 5 шт. 50
Яйце середнє 50
Яєчний порошок 180 100 25 10