» Маса продуктів у столовій, чайній ложках, у стакані в грамах

Маса продуктів у столовій, чайній ложках, у стакані в грамах

Точне дотримання пропорцій продуктів є запорукою успішного приготування більшості страв. Однак найчастіше в інгредієнтах рецепта написаний вага в грамах або мілілітрах. Але як відміряти цю кількість вдома, якщо під рукою немає кухонних ваг або мірного стакана. У такій ситуації допоможе наша порівняльна таблиця мір і ваг.

Перед вами зручна таблиця для перекладу ваги і обсягу деяких продуктів в зрозумілі всім. У ній вказані часто використовувані інгредієнти і кількість цього продукту в склянці, столовій і чайній ложці в грамах, а також середня вага деяких овочів і фруктів. З нею легко перевести грами в ложки, і навпаки.

Порівняльна таблиця мір продуктів в грамах
Продукти Вага продуктів в грамах
Стакан
250 мл.
Стакан
200 мл.
Столова ложка Чайна ложка 1 штука в грамах
Абрикос         40
Апельсин         140
Арахіс очищений 175 140 20    
Баклажан         200
Болгарський перець         50-150
Брусниця 140        
Варення
330 270 50 17  
Вино столове 250 200 20 5  
Вишня свіжа 190 150 30    
Вода 250 200 18 5  
Гвоздика мелена       3  
Гвоздика не мелена       4  
Голубика 260        
Горох лузаний   230 25 10  
Горох нелузаний   200 0 0  
Гірчиця       4  
Гірчиця порошок       4  
Груша         135
Джем     40 15  
Ожина 190        
Желатин (порошок)     15 5  
Желатин лист         2,5
Суниця         8
Родзинки 190 165 25    
Какао     20 10  
Капуста (качан)         1500-2000
Картопля середня         100
Кислота лимона кристалічна     25 8  
Кислота лимона суха     25 8  
Полуниця 150 120 25    
Журавлина 145        
Кориця мелена
    20 8  
Кофе     20 10  
Кофе мелений     20 7  
Крупа геркулес 90 70 12 6  
Крупа гречана 210 190 15 7  
Крупа манна 200 180 25 8  
Крупа вівсяна 90 75 12    
Крупа перлова 230 210 25 8  
Крупа ячна 180 160 20 7  
Агрус 210        
Лавровий лист         0,2
Лікер     20 7  
Цибуля середня
        75
Мак   135 18 5  
Мак   155 15 5  
Малина 140 110 20    
Маргарин топлений 230 180 14 10  
Масло тваринне топлене
240 185 17 5  
Олія 240 190 20 5  
Масло вершкове 240 210 40 15  
Мед
325 270 25 15  
Мигдаль очищений 160 130 30 10  
Молоко згущене     30 12  
Молоко сухе 120 100 20 5  
Молоко незбиране 250 200 20 5  
Морква середня         75
Мука картопляна 180 150 30 10  
Мука кукурудзяна
160 130 30 10  
Мука пшенична 160 130 25 10  
Огірок середній         100
Горіх волоський мелений
120 100 20 5  
Горіх фундук чищений
170 130 30 10  
Горіх ядро 165   30    
Перець гіркий         0,05
Перець духмяний порошком       4,5 0,07
Перець мелений червоний       1  
Перець мелений чорний       5  
Перець чорний горошок       0 0,03
Персик         85
Петрушка         50
Петрушка корінь         150
Повидло 310 290 36 12  
Помідор         75
Пшоно   220 25 8  
Пюре суничне 350 290 50 17  
Пюре ягідне 350 290 50 17  
Редиска         15-25
Редька         150-200
Ріпа         75-100
Рис 240 180 25 9  
Сало     50 30  
Сало топлене 245 220 20    
Цукор кусковий 200 140     9
Цукрова пудра 180 140 25 8  
Цукор 230 180 30 12  
Буряк         50
Селера         100
Селера корінь         75-100
Слива 150       30
Вершки 250 200 14 5  
Сметана 250 210 25 10  
Смородина червона 175   35    
Смородина чорна 155   30    
Сода питна     28 12  
Сік 250 200 18 5  
Сіль 325 270 30 10  
Сухарики
        50
Сухарики панірувальні 125 100 20 5  
Домашній сир
    17 5  
Томатне пюре
220 190 25 8  
Томатний соус     25 8  
Томатна паста     30 10  
Оцет 250 200 18 5  
Квасоля   220 30 10  
Пластівці кукурудзяні
50 35 17 2  
Пластівці вівсяні 100 80 14 4  
Пластівці пшеничні 60 45 9 2  
Чай     15 4  
Черешня 165        
Чорна смородина 180 130 30    
Черниця 200   35    
Черниця сушена   130 15    
Чорнослив 250 220 25    
Сочевиця 210 180      
Яблуко         90
Яблуко сушене 70        
Яйце (білок) 11 шт. 9 шт.     30
Яйце (жовток) 12 шт. 10 шт.     20
Яйце без шкарлупи 6 шт. 5 шт.     50
Яйце середнє
        50
Яєчний порошок 180 100 25 10  
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору