Пляцок «Ламбада»
Пляцок «Ламбада» – смачна домашня випічка на свята та на кожен день. Рецепт з фото приготування до вашої уваги. Дуже ніжний пляцок з апельсиновим ароматом, здивує вас неймовірним смаком. Обов’язково приготуйте цей смачний торт для вашої родини.
Інгредієнти
- Для коржа:
- Яйця 5 шт.
- Цукор 1 склянки
- Борошно 1 склянки
- Розпушувач 1 ч. л. з гіркою
- Для апельсинової маси:
- Сік апельсиновий 4 склянки
- Цукор 1 склянки
- Пудинг 3 пакетика по 40 г.
- Для сметанкового шару:
- Сметана 500 г.
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Желатин 2 ст. л.
- Печиво 200 г.
- Форма для випічки 31х22 см
Рецепт приготування – пляцок «Ламбада»
В рецепті використовую склянку 250 грам для всіх інгредієнтів.
Для виготовлення коржа необхідно відділити жовтки від білків.
Змішати борошно з розпушувачем.
Добавити до білків цукор і збити до утворення пишної маси.
Поступово, продовжуючи збивати, добавити жовтки і змішані борошно з розпушувачем.
Вилити масу у форму для запікання і поставити у нагріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Для апельсинового шару вилити у каструлю 3,5 склянки апельсинового соку (пів склянки залишити для просочування бісквіту), добавити пудинг, цукор і добре перемішати.
Поставити варитися на маленький вогонь. Масу необхідно постійно помішувати. Варити до загустіння. Охолодити до кімнатної температури.
Для сметанкового шару розчинити у невеликій кількості гарячої води желатин. Сметану збити з цукровою пудрою, добавити розчинений желатин.
Якщо маса буде рідкуватою, поставте у холодильник на декілька хвилин (5-10 хвилин, як бачите що стала як густа сметана – виймайте).
Коли бісквіт охолоне, викласти на нього апельсинову масу, зверху покласти шар печива, далі сметанковий шар.
Зверху я посипала пляцок шоколадними дропсами.
Поставити у холодильник для просочування та застигання, на 4-5 годин.
Смачний пляцок готовий, розрізаємо на порції та подаємо до улюбленого напою.