Пісний салат з незвичним соусом

Пісний салат з незвичним соусом

Рецепт приготування смачного, поживного і пісного салату з овочів і консервованої риби. Цей пісний салат виглядає святково завдяки різнокольоровому болгарському перцю.

Салат готується з простих та доступних кожному інгредієнтів, виходить смачним і корисним, особливо в Піст.

Інгредієнти

Картопля 2 шт.
Морква 2 шт.
Консервований зелений горошок 200 г.
Риба консервована 1-2 баночки
Перець солодкий маринований 300 г.
Цибуля 1 шт.
Пісний майонез за смаком
Зелень кропу, петрушки за смаком
Для маринування цибулі:
Сіль 1 ч. л.
Цукор 2-3 ч. л.
Оцет 9% 1 ст. л.
Тепла вода 150 мл.
Для соусу (пісний майонез):
Навар з бобових 150 мл.
Сіль 0,5 ч. л.
Цукор 1-2 ч. л.
Мелений перець за смаком
Гірчиця 1 ч. л. з гіркою
Сік лимона або оцет 9% 1 ст. л.
Олія 300-450 мл.

Пісний салат – рецепт приготування з фото

Цибулину порізати невеликими кубиками. Додаємо до цибулі 1 ч. л. солі, 3 ч. л. цукру, 1 ст. л. оцту і все залити гарячою водою.

Перемішати все і залишити поки готується соус для салату.

Приготування соусу (пісного майонезу)

Візьміть 150 мл соку від консервованого горошку. Додайте до нього 1 ч. л. цукру, пів ч. л. солі, 1 ч. л. гірчиці. Також додаємо сік лимона або оцет (1 ст. л.) – кількість залежить від вашого смаку, якщо хочете кисліше то додайте більше.

За смаком додаємо мелений перець і потім додати олію, але не всю відразу. Якщо ви взяли 150 мл рідини то знадобиться 450 мл олії. Відразу я додаю 300 мл олії, а потім потроху. Якщо майонез у вас вийшов рідкий то треба ще додати олії.

Все збити блендером опустивши насадку до самого низу стакану. Ви отримаєте смачний та густий пісний майонез за 2 хвилини.

Приготування пісного салату

Овочі (картоплю і моркву) відварити або запекти в духовці до готовності.

Картоплю натерти на крупній тертці, посолити і поперчити за смаком.

Основою салату являються консерви – можна використовувати будь-які консерви з риби (сардина, скумбрія).

Болгарський перець для салату використовується консервований, завдяки різним кольорам можна красиво прикрасити салат зверху.

Збирати салат краще в роз’ємному кільці або на тарілці.

1 шар: картопля, рівномірно розподілити і трохи ущільнити ложкою, змазати майонезом.

2 шар: подрібнена виделкою консервована скумбрія, зверху маринована цибуля віджата від рідини, змазати тонким шаром майонезу.

3 шар: консервований горошок.

4 шар: натерта на великій тертці морква, трохи посолити, змазати товстим майонезом.

5 шар: порізаний консервований болгарський перець червоного та жовтого кольорів розподілити рівномірно по поверхні, а по середині порізана мілко зелень кропу та петрушки.

Смачний пісний салат готовий і його відразу можна подавати до столу, а якщо поставити на 1-2 години у холодильник він стане ще смачнішим.

Цей салат можна готувати і тим хто не дотримується посту, та на свята.

Приємного смаку!