Пісний плов з грибами
Пісний плов з грибами прийдеться до смаку не тільки тим хто дотримується посту. Рецепт смачної пісної страви на кожен день.
Як приготувати пісний плов правильно, дізнайтесь за нашим рецептом з фото.
Інгредієнти
- Вода 4 склянки
- Рис 2 склянки
- Гриби свіжі 500 г.
- Часник 2 зубці
- Цибуля 1 шт.
- Морквина 1 шт.
- Зелень, сіль, перець за смаком
- Олія 50 мл.
Рецепт приготування пісного плову з грибами:
Свіжі гриби вимити і нарізати невеликими шматками.
Цибулю очистити, нарізати кубиками.
Моркву очистити, натерти на крупній тертці.
Налити в сковорідку олії, викласти цибулю, смажити 2 хвилини. Потім додати моркву і смажити ще 3 хвилини.
Додати в сковорідку гриби і протушкувати все разом посипавши сіллю і перцем, хвилини 3-4.
Рис промити ретельно та всипати до овочів і просмажити 2 хвилини все разом.
Перекласти смажені овочі з рисом у каструлю з товстим днищем, залити окропом. Додайте цілі очищені зубчики часнику та досолити зо смаком.
Довести плов до кипіння, нарити кришкою і варити пісний плов 20 хвилин на повільному вогні.
Готовий пісний плов з грибами посипати зеленню перед подачею до столу.
Приємного смаку!