Пісний плов з грибами

Пісний плов з грибами

Пісний плов з грибами
Пісний плов з грибами прийдеться до смаку не тільки тим хто дотримується посту. Рецепт смачної пісної страви на кожен день.
Як приготувати пісний плов правильно, дізнайтесь за нашим рецептом з фото.

Інгредієнти

  • Вода 4 склянки
  • Рис 2 склянки
  • Гриби свіжі 500 г.
  • Часник 2 зубці
  • Цибуля 1 шт.
  • Морквина 1 шт.
  • Зелень, сіль, перець за смаком
  • Олія 50 мл.

Рецепт приготування пісного плову з грибами:

Свіжі гриби вимити і нарізати невеликими шматками.
Цибулю очистити, нарізати кубиками.
Моркву очистити, натерти на крупній тертці.
Налити в сковорідку олії, викласти цибулю, смажити 2 хвилини. Потім додати моркву і смажити ще 3 хвилини.

Додати в сковорідку гриби і протушкувати все разом посипавши сіллю і перцем, хвилини 3-4.

Рис промити ретельно та всипати до овочів і просмажити 2 хвилини все разом.

Перекласти смажені овочі з рисом у каструлю з товстим днищем, залити окропом. Додайте цілі очищені зубчики часнику та досолити зо смаком.

Довести плов до кипіння, нарити кришкою і варити пісний плов 20 хвилин на повільному вогні.

Готовий пісний плов з грибами посипати зеленню перед подачею до столу.

Приємного смаку!