Мариновані помідори у власному соку

Мариновані помідори у власному сокуМариновані помідори у власному соку
Мариновані помідори в томатному соку – смачна закуска з мінімальним вмістом спецій. Помідори консервовані у власному соці містять безліч поживних речовин та вітамінів. Рецепт приготування маринованих помідорів дуже простий та легкий. До вашої уваги 2 рецепти з фото маринованих помідорів з стерилізацією банок та без стерилізації.

Інгредієнти

  • Помідори в банку 1,5-1,7 кг.
  • Помідори на сік 2-2,5 кг.
  • Сіль 4 ч. л.
  • Цукор 4 ч. л.
  • Часник 2 зубці
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець горошком 5-6 шт.

Рецепт приготування маринованих помідорів:

Поскладайте в помиті, стерилізовані банки помідори.

Мариновані помідори у власному соку

Мариновані помідори у власному соку

Помідори на сік пропустіть через м’ясорубку з насадкою для томатів або соковижималку.

Мариновані помідори у власному соку

Вилийте отриманий сік у каструлю, додайте сіль, перець, цукор, лавровий лист, часник доведіть до кипіння і проварити ще 10 хв.

Мариновані помідори у власному соку

Потім залийте гарячим соком банки з помідорами накрийте металевими кришками і поставте стерилізувати 20 хв.

Мариновані помідори у власному соку

Мариновані помідори у власному соку

Закручуйте металевими кришками і переверніть до повного вистигання помідор.

Мариновані помідори у власному соку

Рецепт без стерилізації
Також можливо приготувати такі мариновані помідори без стерилізації. Для цього залийте помідори в банці киплячою водою, нехай постоять 10 хв, злийте воду.

Мариновані помідори у власному соку

Потім знову налийте киплячої води у банки на 10 хв, злийте.

І за третім разом залийте киплячим соком з помідор і закручуйте металевими кришками.

Мариновані помідори у власному соку

Виходять дуже смачні мариновані помідори у власному соці!

Мариновані помідори у власному соку

Приємного смаку!