Теплий салат з картоплею

Теплий салат з картоплеюТеплий салат з картоплею

Картопляні салати винайшли німці. В класичному варіанті в салат додають бекон, смажені ковбаски. Пісний варіант салату з оливками і соусом з зелені, теж дуже смачний. Рецепт приготування теплого картопляного салату – смачний обід в одній тарілці.

Інгредієнти

  • Картопля 1 кг.
  • Оливки 1 банка
  • Петрушка 1 пучок
  • Листя салату
  • Часник 1 зубець
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Винний оцет 2 ст. л.
  • Олія нерафінована
  • Сіль, мелений перець за смаком

Рецепт приготування теплого картопляного салату

Добре помити картоплю, покласти у каструлю, заливаємо киплячою водою, довести до кипіння.

Посолити, зменшити вогонь, закриваємо кришкою і варимо поки картопля не стане м’якою, але ще не буде розсипатись (приблизно 15-20 хвилин, все залежить від сорту картоплі).

Часник, оцет, петрушку, гірчицю і 2 ст. л. соку з банки з оливками збити в блендері. Продовжуючи збивати додавати олію, щоб отримати соус такої густоти, як сметана.

Коли картопля звариться, злити воду, очистити від шкірки і нарізати великими шматочками.

Викласти на тарілку, окропити олією. Нарізати оливки і додати розірвані руками листя салату. Змішати картоплю, оливки, листя салату, полити соусом, перемішати.

Теплий салат з картоплею

Готовий теплий салат подавати до столу.

Приємного смаку!