Картопля з гострим томатним соусом

Картопля з гострим томатним соусомКартопля з гострим томатним соусом

Смачна картопля в томатному соусі – ароматна та смачна пісна страва. Готувати швидко, простий рецепт та доступні продукти. Гостренька картопля сподобається особливо чоловікам.

Інгредієнти

  • Картопля 5 шт.
  • Вода – 400 мл.
  • Спеції Прованські трави – 2 ч. л.
  • Сіль 1-1,5 ч. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Часник 1 середня голівка
  • Червоний мелений перець за смаком
  • Олія 50 мл.

Рецепт приготування смаженої картоплі в томатному соусі

Почистити картоплю, помити і нарізати великими частинами. Солимо і посипаємо спеціями.

До речі в Прованські трави входять такі: розмарин, базилік, чебрець, шавлія, материнка, майоран, м’ята перцева, чабер садовий.

Нагріти олію на сковороді, викласти картоплю і підсмажити напротязі 3-5 хвилин до рум’яної скоринки.

Розводимо томатну пасту у воді, додаємо часник, пропущений через часникодавку, трохи солі і червоний перець.

Заливаємо томатним соусом нашу картоплю в сковорідці. Тушкувати 10 хвилин на середньому вогні. Вимкнути вогонь і залишити картоплю під кришкою на плиті на 10 хвилин. Картопля за цей час вбере в себе томатний соус, стане ароматною та дуже смачною.

Картопля з гострим томатним соусом

Приємного смаку!